Έτσι θέλετε να φυτέψετε έναν κήπο

0
Έτσι θέλετε να φυτέψετε έναν κήπο

Η αειφορία μέσω της κηπουρικής της κοινότητας και των κατοικιών έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία δύο χρόνια. Φυσικά, ως τοπιογράφοι, αγαπάμε αυτό το κίνημα και όλες τις πιθανές ευκαιρίες που παρουσιάζει. Οι άνθρωποι δεν σκέφτονται πάντα να συνδυάσουν ένα σχέδιο τοπίου με έναν λειτουργικό κήπο, συχνά επειδή υποθέτουν ότι τα δύο θα συγκρουστούν. Για όσους από εσάς έχουν πράσινο αντίχειρα (και εκείνους που θα ήθελαν να έχουν έναν πράσινο αντίχειρα), μην φοβάστε! Οι κήποι μπορεί να είναι μια υπέροχη προσθήκη σε ένα σχέδιο τοπίου ή ακόμα και το βασικό χαρακτηριστικό. Αποφασίζοντας ποιος τύπος κήπου είναι η πρώτη προτεραιότητα, τότε μπορούν να προστεθούν άλλα στοιχεία για να ενισχύσουν πραγματικά την ομορφιά του τοπίου. Εξετάστε αυτούς τους τύπους κήπων:

Λαχανόκηπος: Οι λαχανόκηποι ανταμείβουν πολύ! Dunlevy Vegetable GardenΕάν ο κήπος σας είναι καλά συντηρημένος, θα μπορείτε να μαζέψετε πολλά λαχανικά. Τα πιο συνηθισμένα λαχανικά που φυτεύονται στον κήπο είναι οι ντομάτες, τα καρότα, η καλοκαιρινή κολοκύθα και οι πιπεριές. Μερικές συμβουλές για να έχετε έναν επιτυχημένο λαχανόκηπο είναι: βεβαιωθείτε ότι ο κήπος έχει πλήρη έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας, συνεχίστε με την αφαίρεση όλων των ζιζανίων για να αποτρέψετε την εξάπλωση των ιών και προσπαθήστε να μην ποτίζετε τα φυτά σας. Για να βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα σας έχουν αποκτήσει την πρωταρχική του γεύση, μαζέψτε όταν τα λαχανικά έχουν λαμπερό χρώμα.

Λουλουδόκηπος: Για να έχετε έναν πλούσιο, όμορφο κήπο με λουλούδια, τα φυτά σας θα πρέπει να τοποθετηθούν εκεί που θα τα χτυπά ο ήλιος για 6-8 ώρες την ημέρα με πλούσιο χώμα. Τα δύο βασικά είδη λουλουδιών για έναν κήπο λουλουδιών είναι τα ετήσια και τα πολυετή. Τα ετήσια φυτά θα πρέπει να ξαναφυτεύονται κάθε χρόνο, τα οποία όμως παρέχουν χρώμα πλήρους σεζόν. D & A Dunlevy Flower GardenΜερικά δημοφιλή ετήσια είναι τα Vincas, οι τουλίπες και οι πετούνιες. Τα πολυετή είναι φυτά στα οποία οι ρίζες παραμένουν ζωντανές κάτω από το έδαφος για αρκετά χρόνια, μερικές φορές και δεκαετίες. Το τμήμα πάνω από το έδαφος μπορεί να αδρανήσει και να πεθάνει τη χειμερινή περίοδο, αλλά θα φυτρώσει ξανά την άνοιξη. Δημοφιλή πολυετή φυτά είναι η Catmint, η Black-eyed Susan και οι ορτανσίες.

Κήπος με βότανα: Το κλειδί για έναν πλούσιο κήπο με βότανα είναι να τοποθετήσετε τα βότανά σας εκεί που δεν τα χτυπά ο ήλιος όλη μέρα. Στα περισσότερα βότανα δεν αρέσει να ξεπερνούν τα 90°. Για να βεβαιωθείτε ότι ο κήπος σας με βότανα θα μεγαλώσει άφθονα, φυτέψτε τον κήπο σας όπου θα χτυπήσει ο πρωινός ήλιος και θα αποκτήσετε απογευματινή σκιά. Τα βότανα μπορούν να φυτευτούν και να καλλιεργηθούν σε γλάστρες, ωστόσο μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξή τους. Τα βότανα χρειάζονται περίπου 1-4 πόδια σε διάμετρο για κάθε φυτό. Όταν μαζεύετε τα βότανά σας, ιδανικά θα θέλατε να τη συγκομίσετε αφού στεγνώσει η πρωινή δροσιά, αλλά πριν πέσει ο απογευματινός ήλιος (αν δεν μπορείτε να τα φυτέψετε σε απογευματινή σκιά). Ο ήλιος μπορεί ενδεχομένως να στεγνώσει τα έλαια των βοτάνων. Μερικά δημοφιλή βότανα για να φυτέψετε είναι ο βασιλικός, ο κόλιανδρος, η μέντα και το δεντρολίβανο.

D & A Dunlevy Knot GardenKnot Garden: Αυτοί οι κήποι αποτελούν την ενσάρκωση του συνδυασμού ενός κήπου και ενός σχεδιασμού τοπίου για να παράγουν υπέροχα αποτελέσματα. Οι κήποι με κόμπους είναι πιο επίσημοι και έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά ώστε να μοιάζουν με κέλτικους κόμπους όταν τους βλέπει κανείς από ψηλά. Οι κήποι με κόμπους ενσωματώνουν επίσης ένα μονοπάτι με χαλίκι από μπιζέλι ή ένα σκαλοπάτι για να περπατήσουν οι άνθρωποι και να απολαύσουν τον κήπο. Αυτός ο τύπος κήπου απαιτεί περισσότερη συντήρηση, αλλά είναι πολύ ικανοποιητικός. Συνήθως περιγράφονται σε έναν αειθαλή θάμνο, όπως ένα πυξάρι, που λειτουργεί ως το κύριο πλαίσιο του σχεδίου. Μαζικές φυτεύσεις μονοετών, πολυετών φυτών, βοτάνων και λαχανικών συμπληρώνουν τον κήπο με ομορφιά και λειτουργικότητα.

Schreibe einen Kommentar