Η έναρξη μιας νέας κηπουρικής σεζόν

0
Η έναρξη μιας νέας κηπουρικής σεζόν

Η έναρξη μιας νέας σεζόν κηπουρικής | angiethefreckledrose.com

Η έναρξη μιας νέας σεζόν κηπουρικής | angiethefreckledrose.comΦτάσαμε στην άνοιξη και είμαι τόσο έτοιμος να επιστρέψω σε αυτό που μου αρέσει περισσότερο να κάνω – την κηπουρική! Ήμουν απασχολημένος με το να φυτεύω σπόρους, να φτιάχνω νέα ράφια για το θερμοκήπιο και να καθαρίζω τα υπολείμματα που έχουν απομείνει από πέρυσι. Δεν συμβαίνουν πολλά εδώ στα τέλη του φθινοπώρου και το χειμώνα στη Νέα Αγγλία, γι‘ αυτό χαίρομαι που επέστρεψα και μοιράζομαι με όλους σας!

Πίσω στις αρχές Φεβρουαρίου, έπιασα δουλειά και οργάνωσα μερικές από τις θήκες σπόρων μου. Σκέφτηκα ότι ήταν σημαντικό να λάβω υπόψη μου αυτό που είχα ήδη προτού δώσω μεγάλες παραγγελίες σπόρων. Αποδεικνύεται ότι έχω ακόμα έναν τόνο σπόρους (σοκαριστικό, το ξέρω!)

Αλλάζω λίγο τα πράγματα φέτος όσον αφορά τα φυτά ντομάτας μου. Έχω μια ωραία συλλογή από κειμήλια σπόρων ντομάτας, αλλά κατέληξα να αντιμετωπίσω μια μεγάλη ποσότητα ασθένειας την περασμένη σεζόν. Αυτό με οδήγησε να βάλω μια τάξη με Johnny’s Selected Seeds για ορισμένες νέες υβριδικές ποικιλίες F1.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αγόρασα νέες μονάδες ραφιών για τα φυτά εσωτερικού χώρου μου. Χρησιμοποίησα τα υπάρχοντα φώτα ανάπτυξης για τα νέα ράφια. Επειδή αυτό δεν μου άφησε επιπλέον φώτα, πήγα στο κατάστημα και αγόρασα όλα τα νέα φώτα καταστήματος 4′ για την περιοχή εκκίνησης των σπόρων μου. Αποφάσισα επίσης να αγοράσω ένα ρυθμιζόμενο φως LED με λαιμό χήνας για το επάνω ράφι μου αντί να το χρησιμοποιώ μόνο για αποθήκευση.

Η έναρξη μιας νέας σεζόν κηπουρικής | angiethefreckledrose.com

Σπορόφυτα τομάτας

Μέχρι στιγμής, έχω ξεκινήσει δίσκους με καλλιέργειες κρύου καιρού, καλλιέργειες ζεστού καιρού, λουλούδια και βότανα. Αυτή είναι επίσης η πρώτη μου χρονιά που αλλάζω από κανονικούς δίσκους σπόρων σε εκπαιδευτές ρίζας για τον γλυκό μου αρακά. Μέχρι εδώ καλά! Αν θέλετε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις ποικιλίες σπόρων που ξεκίνησα, φροντίστε να δείτε τις καρφιτσωμένες ιστορίες μου Ίνσταγκραμ.

Εδώ είναι μια λίστα με τις πρώτες ύλες μου για σπόρους.

Τώρα, στην πρόοδο του θερμοκηπίου!

Η έναρξη μιας νέας σεζόν κηπουρικής | angiethefreckledrose.com

Έχω το θερμοκήπιό μου εδώ και μερικά χρόνια, αλλά δεν είχα τον χρόνο ή τα χρήματα για να φτιάξω ράφια. Ήμουν αποφασισμένος να κάνω αυτή την αλλαγή φέτος! Ο αρραβωνιαστικός μου και εγώ αποφασίσαμε να φτιάξουμε δύο ράφια (παγκάκια εργασίας) όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία και επίσης μια μεσαία μονάδα ραφιών που είμαστε ακόμα στη διαδικασία κατασκευής.

Μόλις προσθέσαμε αυτά τα ράφια, αποφασίσαμε επίσης να προσθέσουμε προέκταση ραφιών που είναι βασικά ένα μικρότερο ράφι που συνδέεται στην κορυφή σε κάθε πλευρά για να χωράει πράγματα όπως γλάστρες και εργαλεία. Αυτό θα μου επιτρέψει να χωρέσω περίπου 12 δίσκους σπόρων σε κάθε πλευρά. Είμαστε ακόμα απασχολημένοι με τα πάντα, αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται υπέροχο!

Η έναρξη μιας νέας σεζόν κηπουρικής | angiethefreckledrose.com

Πριν μετα

Υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ραφιών.

  • 2 σε x 3 σε x 8 πόδια Ακατέργαστο Whitewood
  • Λωρίδες γούνας 1 σε x 3 σε x 8 πόδια SPF
  • Νο. 2 Phillips Deck Screws (1-1/4″)
  • Νο. 2 Phillips Deck Screws (3″)

Η έναρξη μιας νέας σεζόν κηπουρικής | angiethefreckledrose.comΑφού φτιάξαμε τα ράφια, προσθέσαμε α διαφανές αδιάβροχο από την Gardener’s Supply για την προστασία του ξύλου. Είναι εμποτισμένο με άρκευθο, ασφαλή τα τρόφιμα και αποτρέπει τη μούχλα και το ωίδιο. Έχω αγοράσει επίσης μερικές γκρι τετράγωνες πέτρες πεζοδρομίου για να μου δώσει περισσότερο ομοιόμορφο έδαφος για να σταθώ όταν ποτίζω σπόρους.

Δεδομένου ότι θέλω να μπορώ να τρέχω τους ανεμιστήρες το καλοκαίρι, φρόντισα να πάρω ένα πολύπριζο βαρέως τύπου. Πήγα με ένα Tripp Lite Πολύπριζο 8 εξόδων προστασίας από υπέρταση με καλώδιο 12 ποδιών. Όπως και με την έναρξη του σπόρου μου, μοιράζομαι φωτογραφίες καθώς κάνω οποιεσδήποτε αλλαγές στο δικό μου Ιστορίες Instagramοπότε φροντίστε να ακολουθήσετε!

Έχω επίσης ασχοληθεί με τη διακόσμηση λίγο προσθέτοντας μερικά ανοιξιάτικα κομμένα λουλούδια και διακόσμηση. Έφερα μερικές από τις γλάστρες μου από τερακότα, δίσκους δενδρυλλίων και τα εργαλεία μου. Είναι ωραίο να έχεις ένα μέρος για να αποθηκεύεις τα πάντα και να έχεις ευκολότερη πρόσβαση. Έχω προσθέσει επίσης έναν μεγάλο ανεμιστήρα στο πάτωμα για την κυκλοφορία του αέρα προσωρινά μέχρι να αγοράσω μικρότερους ανεμιστήρες για να χωρέσουν στα ράφια. Είμαι επίσης στο κυνήγι για μια καλής ποιότητας θερμάστρα θερμοκηπίου για τους πιο κρύους μήνες.

Η έναρξη μιας νέας σεζόν κηπουρικής | angiethefreckledrose.com

Αυτό ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό!

Θα δημοσιεύω ενημερώσεις όσο πιο συχνά μπορώ και είμαι πολύ χαρούμενος που μοιράζομαι με όλους σας. Είναι ωραίο να μυρίζω χώμα στα χέρια μου και να βλέπω τα λουλούδια να ανθίζουν ξανά. Έχω κάνει μεγάλη προσπάθεια να κάνω κάθε έργο αργά και να το απολαμβάνω πραγματικά αντί να βιάζομαι και να αγχώνομαι. Λίγο κάθε φορά ήταν πολύ πιο εύκολο από το να προσπαθήσεις να στριμώξεις τα πάντα σε μια εβδομάδα. Οι οποίοι γνώριζαν?

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώσατε για να ελέγξετε το ιστολόγιό μου και εκτιμώ τον καθένα από εσάς που με προσεγγίζεις στο Instagram. Όλοι με εμπνέετε και με βοηθάτε τόσο πολύ! Έχετε κάποιες συστάσεις όσον αφορά τους θερμαντήρες θερμοκηπίου; Αφήστε το στην ενότητα σχολίων παρακάτω και μη διστάσετε να με ενημερώσετε τι κάνατε στον κήπο σας αυτή την άνοιξη. Καλή κηπουρική!

Άντζι Ρόουζ

Schreibe einen Kommentar