Καθαρίστε σε βάθος το τρακτέρ κοτόπουλου

1
Καθαρίστε σε βάθος το τρακτέρ κοτόπουλου

Μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της κτηνοτροφίας είναι ένα καθαρό σπίτι. Ακριβώς όπως θα κρατούσατε το σπίτι σας καθαρό και απαλλαγμένο από παράσιτα και ασθένειες, το ίδιο ισχύει για κάθε στέγαση ζώων. Μάθετε πώς καθαρίζω βαθιά και συντηρώ ένα κινητό κοτέτσι (γνωστό και ως τρακτέρ κοτόπουλου).

Συμμετέχουμε στο Πρόγραμμα Συνεργατών της Amazon Services LLC, ένα διαφημιστικό πρόγραμμα συνδεδεμένων εταιρειών που έχει σχεδιαστεί για να μας παρέχει ένα μέσο για να κερδίζουμε χρεώσεις μέσω σύνδεσης με το Amazon.com και συνδεδεμένους ιστότοπους.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η απομάκρυνση των απορριμμάτων για να διατηρείτε ένα καθαρό και ασφαλές μέρος για τα ζώα σας. Σε αντίθεση με τους ανθρώπους στον σύγχρονο κόσμο, η απομάκρυνση των απορριμμάτων για όλα τα αιχμάλωτα ζώα περιλαμβάνει την παρέμβαση ανθρώπων. Να ήξεραν τα κοτόπουλα να χρησιμοποιούν τουαλέτα! Χα! Αλλά παρεκκλίνω.

Αν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας τρακτέρ κοτόπουλου, μπορείτε να βρείτε περισσότερα για αυτό εδώ. Προσπαθώ επίσης να ενημερώνω τακτικά για το πώς λειτουργεί το τρακτέρ κοτόπουλου στο αστικό μας σπίτι. Το μετακινώ τακτικά στην πίσω αυλή και παίρνουν φρέσκα ζωύφια και γρασίδι καθημερινά με προστασία από αρπακτικά. Και παίρνουμε λαχταριστά αυγά.

Η Προετ

Επέλεξα να μην έχω ενσωματωμένο ποτιστήρι (για το οποίο μερικές φορές μετανιώνω), αλλά μέσα στο κοτέτσι έχω ένα ποτίστρο (σε βάση), έναν τροφοδότη στρειδιών και έναν τροφοδότη που είναι στερεωμένος στο κοτέτσι. Όλα αυτά τα πράγματα πρέπει να αφαιρεθούν για να καθαριστεί σε βάθος το κοτέτσι.

Η ομορφιά του τρακτέρ κοτόπουλου είναι ότι δεν υπάρχει πάτωμα. Το μόνο κρεβάτι είναι μέσα στα κουτιά φωλιάς. Με ένα τόσο μικρό κοπάδι (μόλις 4 κότες), είχα 3 κουτιά φωλιάς τα οποία μόλις έκοψα στα δύο. Αυτό είναι περισσότερο από αρκετό για να έχουν όλοι ένα ασφαλές μέρος για να γεννήσουν τα αυγά τους. Έχουν επίσης 3 ρουστίκ. Αυτά είναι μόνιμα συνδεδεμένα και καθαρίζονται.

Ελέγξτε την πρόγνωση και επιλέξτε μια πιο ξηρή εβδομάδα με λίγο ήλιο, αν είναι δυνατόν. Αυτό θα βοηθήσει το κοτέτσι να στεγνώσει γρήγορα και να μην λασπώσει ξανά αμέσως μετά τον καθαρισμό.

The Deep Clean

Προμήθειες: σφουγγάρι ή βούρτσα, σαπούνι πιάτων, χλωρίνη ή ξύδι, σωλήνας με ψεκαστήρα. Κατά προτίμηση έχετε καλές μπότες και γάντια, ίσως ακόμη και μια μάσκα για να αποτρέψετε το πιτσίλισμα στο πρόσωπό σας.

Μετακίνησα το κοτέτσι στον δρόμο από τσιμέντο. Μπορείτε σίγουρα να το καθαρίσετε στο γρασίδι, αλλά η περιοχή θα είναι αρκετά λασπωμένη όταν τελειώσετε. Μόλις λασπώσει, το κοτέτσι είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθεί. Όχι ακατόρθωτο, απλά πολύ πιο δύσκολο. Εάν αφήσετε το κοτέτσι στην πιο λασπωμένη περιοχή, τα κοτόπουλα δεν θα τα πειράζουν πολύ, αλλά στη συνέχεια θα λερώσουν ξανά το κοτέτσι.

Αρχικά, αφαιρώ ό,τι χρειάζεται ξεχωριστό καθαρισμό. Ο ποτιστήρας, ο τροφοδότης και ο τροφοδότης κελύφους στρειδιών τοποθετούνται στο πλάι. Δεύτερον, ψεκάζω όλο το τρακτέρ κοτόπουλου με νερό. Έχουμε μεγάλα δέντρα πεκάν που πέφτουν πολλά φύλλα και γύρη που πρέπει να αφαιρεθεί με το χέρι. Αφαιρώ επίσης τυχόν κλινοσκεπάσματα από τα κουτιά φωλιάς.

Σαπούνι και απολυμαντικό

Ανακάτεψα έναν κουβά σαπούνι και μετά πρόσθεσα ξύδι για να απολυμάνω. Το τρίτο βήμα είναι να χρησιμοποιήσω τον κουβά με σαπουνόνερο και να σκουπίσω όλες τις επιφάνειες που μπορώ να φτάσω. Οι ίδιες οι άκρες του κοτέτσι καλύπτονται με συρμάτινο πλέγμα το οποίο είναι δύσκολο να καθαριστεί μεταξύ τους και κολλάει τα περισσότερα υπολείμματα σε αυτό. Στο μέλλον, πιθανότατα θα επενδύσω σε α μίνι ψεκαστήρας ισχύος.

Επίσης, σκουπίζω τη στέγη και τα κοτέτσια με το μείγμα σαπουνιού. Το ξύδι είναι κυρίως για τις περιοχές που θα αγγίξουν τα κοτόπουλα. Βεβαιωθείτε ότι ό,τι απολυμαντικό χρησιμοποιείτε, πρέπει να το ξεπλύνετε καλά και να το αφήσετε να στεγνώσει πριν επανατοποθετήσετε τα κοτόπουλα. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι κάθε είδους χημικό έγκαυμα στα ζώα σας.

Η εναλλαγή μεταξύ του ψεκασμού της περιοχής και του πλυσίματος με σαπούνι και ξύδι μέχρι να καθαρίσει το κοτέτσι είναι η καλύτερη στρατηγική. Ανατρέπω επίσης το τρακτέρ κοτόπουλου στο άκρο του κουτιού της φωλιάς, έτσι ώστε να μπορώ να μπω μέσα στα κοτόπουλα. Το έχω στρώσει και στο πλάι για τον ίδιο λόγο. Το τρακτέρ κοτόπουλου είναι ελαφρύ χωρίς πάτωμα και μετακινείται εύκολα με διάφορους τρόπους.

Ξεπλύνετε και στεγνώστε

Πέρασα 20 λεπτά μόνο στο ξέπλυμα. Η όλη διαδικασία του βαθύ καθαρισμού, από την προετοιμασία μέχρι τον καθαρισμό έως το τελείωμα, κράτησε περίπου 2 ώρες. Συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού των αξεσουάρ. Πρώτα σιγουρεύομαι ότι όλες οι περιοχές στο εσωτερικό έχουν ανατιναχθεί με νερό, μετά οι άκρες, η οροφή και οι τροχοί.

Σε αυτό το διάστημα άδειασα και το ποτίστρο, την ταΐστρα και την τροφοδοσία κελύφους στρειδιών. Τα έπλυνα, τα ξέπλυνα και τα άφησα να στεγνώσουν πριν τα επανασυναρμολογήσω. Δεδομένου ότι εδώ είναι κοντά στο καλοκαίρι, ολόκληρο το τρακτέρ κοτόπουλου στέγνωσε αρκετά γρήγορα. Ενώ καθάριζα τα άλλα αντικείμενα, το κοτέτσι ήταν στεγνό και έτοιμο για συναρμολόγηση.

Μετακινηθείτε προς τα πίσω και προσθέστε τα κοτόπουλα

Μόλις στέγνωσαν όλα, μετέφερα το κοτέτσι πίσω στο σημείο που ήθελα να είναι πριν ξαναβάλω τα αντικείμενα και τα κοτόπουλα. Είναι πολύ ελαφρύτερο χωρίς τον τροφοδότη γεμάτο ζωοτροφές και επομένως ευκολότερο να μετακινηθεί. Προσπαθώ να μην απομακρύνομαι πολύ από το σημείο που βρίσκονταν προηγουμένως, καθώς έχουν μπερδευτεί πριν και δεν μπορούν να βρουν το κοτέτσι τους πριν σκοτεινιάσει. (Κούρνιασαν στον φράχτη και έπρεπε να βγω έξω και να ανακτήσω τα κοιμισμένα κοτόπουλα στο σκοτάδι!).

Μόλις επιστρέψω στο προσωρινό του σπίτι, έβαλα ξανά τον τροφοδότη, το νερό και τον τροφοδότη κελύφους στρειδιών. Τα κοτόπουλα εκπαιδεύονται να επιστρέφουν σπίτι στο τρακτέρ κοτόπουλου όταν ακούν τον ευχάριστο ήχο από λιχουδιές κοτόπουλου να χτυπούν στο συρμάτινο πλέγμα της πόρτας τους. Το *τσούξιμο, τσούξιμο* του καλαμποκιού και των σπόρων που χτυπούν την πόρτα σημαίνει «έλα σπίτι» και τρέχουν αμέσως μέσα. Συνήθως πρέπει να το σηκώσω λίγο για να χωρέσουν γρήγορα.

Μόλις είναι όλα μέσα, βάζω τις ρόδες κάτω και το λέω μια μέρα. Αποφάσισα να προσθέσω τα ροκανίδια από πεύκο, το μικρό κουτί και μια νέα κούνια κοτόπουλου αφού ήταν με ασφάλεια μέσα. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι ότι έχουμε δύο σκυλιά που δυσκολεύουν τα κοτόπουλα και ανά πάσα στιγμή, ένα από τα παιδιά μου είναι πιθανό να αφήσει τα σκυλιά έξω. Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, τα σκυλιά είναι μέσα με ασφάλεια και τα κοτόπουλα είναι ελεύθερα να περιφέρονται στην αυλή.

Αυτό είναι. Είναι αρκετά απλό, χρειάζεται λίγο χρόνο. Χρησιμοποίησα επίσης αυτή τη φορά για να κάνω οποιεσδήποτε επισκευές ή τροποποιήσεις. Αυτή τη φορά, πρόσθεσα ένα μικρό κομμάτι υλικού στέγης για να βοηθήσω σε μια μικρή διαρροή. Συνολικά ένα εύκολο έργο για το Σαββατοκύριακο που κάνει τα πουλιά και τους ανθρώπους πιο χαρούμενους. Ελπίζω να βοηθήσει!

Καρφιτσώστε για αργότερα:

Μπορείτε να βρείτε εμένα και άλλους στο Simple Life Μαμά Χοπ και το Απλό Hop Homestead!

Schreibe einen Kommentar