Μαζί μεγαλώνοντας κοτόπουλα και μέλισσες

1
Μαζί μεγαλώνοντας κοτόπουλα και μέλισσες


Τα πράγματα που πρέπει και δεν πρέπει να κάνετε για να μεγαλώνετε μαζί κοτόπουλα και μέλισσες!  Οικόπεδο Whole-FedΤα κοτόπουλα και οι μέλισσες τα πάνε καλά; Μπορείς να τα μεγαλώσεις κοντά;
Η σύντομη απάντηση είναι, καλά… ναι.

Θυμάμαι την περασμένη άνοιξη όταν παραλάβαμε η πρώτη μας παρτίδα νεοσσών και μερικά κουτιά μέλισσες όλα σε λιγότερο από ένα μήνα. Αναρωτιόμουν και ήλπιζα ότι δεν θα έβρισκα μια ομάδα απατεώνων κοτόπουλων να κάθεται μπροστά στις κυψέλες και να μαζεύει μέλισσες καθώς πετούσαν μέσα.

Προς μεγάλη μου χαρά, αυτό δεν συνέβη.

Εάν σκέφτεστε να κρατήσετε μαζί κοτόπουλα και μέλισσες – και αναρωτιέστε αν τα κοτόπουλα θα ενοχλήσουν τις μέλισσες ή το αντίστροφο – θα ενοχλήσουν οι μέλισσες τα κοτόπουλα, η απάντηση είναι κυρίως: όχι, αλλά όπως σχεδόν όλα στη ζωή, με ένα ελάχιστες εξαιρέσεις.

Το κοτέτσι μας απέχει λίγο περισσότερο από 100 πόδια από τις κυψέλες των μελισσών. Τα κοτόπουλα είναι ελεύθερα όλη την ημέρα, αλλά κατά τη διάρκεια του πολύ κρύου χειμώνα και του πολύ ζεστού καλοκαιριού τείνουν να μένουν αρκετά κοντά στο κοτέτσι τους. Επίσης, είναι χαλασμένα. Όταν είναι ωραίο (όπως μέσα, όχι κάτω από το μηδέν) τα αφήνουμε έξω περίπου στις 6 το πρωί. Την άνοιξη και το καλοκαίρι τους αναγκάζω να φροντίζουν μόνοι τους μέχρι περίπου το μεσημέρι ή έως ότου η θερμοκρασία φτάσει τους 75 F, όποιο έρθει πρώτο. Λαμβάνουν μια μικρή ποσότητα τροφής, παίρνουν την απογευματινή τους σιέστα και ενεργοποιούνται ξανά γύρω στις 3 μ.μ. μέχρι την ώρα του ύπνου.

Το αναφέρω μόνο γιατί ανάλογα με το πόσο πεινούν τα κοτόπουλα σας και πώς είναι η μέρα τους μπορεί να έχει αντίκτυπο στην προθυμία τους να φάνε μέλισσες.

Το να έχετε μερικές από τις καλύτερες φυλές ελεύθερης βοσκής, όπως οι Ισλανδοί ή να έχετε μια πιο επιθετική κυψέλη, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Τα ελευθέρας βοσκής-έκτακτα-πασχαλινά μας δεν έχουν δημιουργήσει καθόλου πρόβλημα για τις μέλισσες. Ούτε η μία επιθετική κυψέλη που είχαμε ήταν πρόβλημα για τα κοτόπουλα.

Κοτόπουλα γύρω από τις κυψέλες
Υπάρχουν μερικά κοτόπουλα που τους αρέσει να ελίσσονται τακτικά γύρω από τις κυψέλες και δεν με πειράζει καθόλου. Τους έχω παρατηρήσει πολύ και δεν έχω δει ποτέ κανένα να μαζεύει ζωντανή μέλισσα. Στην πραγματικότητα, δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία ούτε στο μπροστινό μέρος της κυψέλης γιατί είναι πολύ απασχολημένοι ψάχνοντας για άλλα καλούδια στο έδαφος. Χαίρομαι που βοηθούν να διατηρηθεί η περιοχή καθαρή, καθώς θα φάνε μυρμήγκια, σκαθάρια και άλλα ζωύφια που δεν θέλουμε γύρω από τις κυψέλες.

Και στην πραγματικότητα, τα κοτόπουλα μας δεν θα τρώνε καν ζωντανές ή νεκρές μέλισσες όταν τους προσφέρω. Ωστόσο, τρελαίνονται για την προνύμφη της μέλισσας… και επίσης για το κερί. Προσέξτε λοιπόν αν ταΐζετε με προνύμφη τα κοτόπουλα, να μην τρέξουν με ένα μεγάλο κομμάτι κηρήθρας! Αν και το κερί μέλισσας είναι γενικά εύπεπτο, φαίνεται σαν ένας καλός τρόπος για να έχετε μια επηρεασμένη καλλιέργεια.

Οι κυψέλες μας είναι από το έδαφος ένα ή δύο πόδια, οπότε ακόμα κι αν ένα κοτόπουλο ήταν ακριβώς μπροστά από την κυψέλη, δεν θα εμπόδιζαν πραγματικά την είσοδο. Νομίζω ότι αυτή είναι μια καλή ιδέα αν συνυπάρχουν μέλισσες και κοτόπουλα. Εάν οι κυψέλες σας είναι ακριβώς στο έδαφος και ένα κοτόπουλο είναι πολύ κοντά, μπορεί να βουίζουν από ένα μάτσο πολυάσχολες μέλισσες. Και είναι σίγουρα πιο δελεαστικό να τρώτε τις εισερχόμενες μέλισσες στο ταμπλό αν βρίσκονται ακριβώς μπροστά σας. Εάν οι κυψέλες σας δεν έχουν μεγαλώσει και παίρνετε κοτόπουλα, απλά προσέξτε τις αρχικά. Αν αποδειχθεί ότι η μελισσοφαγία είναι πρόβλημα, ίσως χρειαστεί να σηκώσετε τις κυψέλες ή να τις βάλετε φράχτη για να το αποτρέψετε. Ή απλώς ταΐστε τα κοτόπουλα περισσότερο.

Κάποτε είδα Όττο ο κόκορας πηδήξτε πάνω σε μια από τις κυψέλες και αφήστε έξω ένα πετεινό. Φαίνεται καλό, ψηλό μέρος για να γνωρίζουν όλοι ποιος είναι το αφεντικό. Οι μέλισσες δεν έδωσαν σημασία. Πήδηξε κάτω και πήγε στη δουλειά του. Δεν φαίνεται ότι οι μέλισσες αντιλαμβάνονται τα κοτόπουλα ως απειλή με κανέναν τρόπο.

Είμαι εντελώς άνετος περπατώντας ακριβώς δίπλα στις κυψέλες χωρίς να ανησυχώ ότι θα με τσιμπήσουν. Εκτός κι αν είσαι Πραγματικά στην επιχείρησή τους, οι περισσότερες αποικίες μελισσών απλά δεν έχουν το χρόνο να ασχοληθούν με κανέναν ή οτιδήποτε δεν τις απειλεί προφανώς. Ένα μικρό κοτοπουλάκι ή δύο που περπατούν δεν είναι μεγάλη υπόθεση για τις μέλισσες.

Μια εξαίρεση σε αυτό μπορεί να είναι εάν δουλεύετε τις κυψέλες. Όποτε είμαι έξω, στα κοτόπουλα αρέσει να με ακολουθούν (πιθανώς επειδή έχω πάντα ηλιόσπορους στην τσέπη μου για αυτούς!), ακόμα και όταν επιθεωρούμε τις κυψέλες. Μερικές φορές έρχονται και κάνουν παρέα μαζί μας ενώ δουλεύουμε, και μερικές φορές όχι. Μπορώ να πω ότι δεν τους αρέσει όταν οι μέλισσες βουίζουν σε τσιμπήματα, γιατί τείνουν να κρατούν λίγο μεγαλύτερη απόσταση. Ίσως είναι καλή ιδέα να έχετε καταρτίσει ένα σχέδιο δράσης εάν εργάζεστε στις κυψέλες σας και τα κοτόπουλα πλησιάζουν πολύ.

Το συμπέρασμα: οι μέλισσες δεν είναι το αγαπημένο σνακ των κοτόπουλων και αν δεν έχετε πραγματικά πεινασμένα κοτόπουλα ή πραγματικά επιθετικές μέλισσες, στην πραγματικότητα κάνουν ένα υπέροχο ζευγάρι.

Μέλισσες γύρω από το κοτέτσι
Αυτό είναι που πιστεύω ότι είναι η μεγαλύτερη ανησυχία, και στην πραγματικότητα δεν είναι τέτοια, αρκεί να λάβετε τις κατάλληλες προφυλάξεις.

Μια μέρα το περασμένο καλοκαίρι βγήκα για να κάνω έναν μεσημεριανό έλεγχο κοτόπουλου και διαπίστωσα ότι οι μέλισσες είχαν ανακαλύψει την πισίνα με την πάπια… και τις διεκδικούσε μία προς μία. Μισώ να σκοτώσω κατά λάθος έστω και μία μέλισσα, οπότε το να βρω καμιά δεκαριά από αυτές να πνίγονται στην πισίνα ήταν επιβαρυντικό. Ελάτε παιδιά! Φυσικά, αρχίζω γρήγορα να ψαρεύω τα ζωντανά και να τα βάζω στον ήλιο να στεγνώσουν.

Άδειασα αμέσως την πισίνα και τη μετέφερα σε νέα τοποθεσία. Έπειτα έδωσα στις μέλισσες τη δική τους ασφαλή πηγή νερού πιο κοντά στις κυψέλες για να διασφαλίσω ότι δεν θα ένιωθαν την ανάγκη να αναζητήσουν ξανά την πισίνα του θανάτου.

Οι μέλισσες φαίνονται πραγματικά ανόητες όταν πρόκειται για νερό. Ακόμη και ένα ποτιστικό κοτόπουλου με πολύ μικρότερη επιφάνεια από μια ολόκληρη παιδική πισίνα θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα εάν δεν υπάρχουν πέτρες ή ραβδιά για να χρησιμοποιήσουν οι μέλισσες στη θάλασσα για να συρθούν προς τα έξω. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν ζείτε σε ένα πραγματικά ξηρό κλίμα και οι φυσικές πηγές νερού είναι δύσκολο να βρεθούν.

Θα μπορούσατε να κάνετε την αυλή με το κοτόπουλο σας εντελώς ασφαλή για τις μέλισσες χρησιμοποιώντας ποτίστρες θηλής κοτόπουλου. Ναί, θηλές για κοτόπουλα. Φυσικά, εξακολουθείτε να θέλετε πάντα να παρέχετε μια πηγή νερού για τις μέλισσες σας, γιατί δεν ξέρετε σε τι είδους καταστάσεις θα μπορούσαν να βρεθούν στο σπίτι ενός γείτονα.

Εάν διαπιστώσετε ότι οι μέλισσες εξερευνούν την τροφή του κοτόπουλου σας, μπορεί να οφείλεται σε ορισμένα βότανα που προσθέτουν ορισμένες μάρκες. Αυτό δεν είναι μεγάλο θέμα, εκτός από το ότι οι μέλισσες είναι πιο πιθανό να φαγωθούν αν είναι τριγύρω στο μπολ με το φαγητό. Θέλω να πω, λίγο πολύ το ζητούν εκείνη τη στιγμή. Εάν η ζωοτροφή σας περιέχει γλυκάνισο ύσσωπο και οι μέλισσες σας ελκύονται από αυτό, σκεφτείτε να αλλάξετε μάρκα (εκτός κι αν τα κοτόπουλα δεν τρώνε τις μέλισσες ούτως ή άλλως – τότε υποθέτω ότι δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε).

Το συμπέρασμα: το να διασφαλίσετε ότι οι μέλισσές σας έχουν μια ασφαλή και πάντα γεμάτη πηγή νερού κοντά τους, τις κάνει πολύ λιγότερο πιθανό να αναζητήσουν το νερό του κοτόπουλου. Και για να αποτρέψετε περαιτέρω προβλήματα, βεβαιωθείτε ότι έχουν νερό μόλις τα προσθέσετε στην ιδιοκτησία σας, γιατί μόλις βρουν μια πηγή νερού (όπως η πισίνα του γείτονα) θα συνεχίσουν να επιστρέφουν. Και δεν πρόκειται να ζητήσετε από τον γείτονα να στραγγίσει και να μετακινήσει την πισίνα του.

Δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα καλύτερο από το να περπατάς έξω μια ζεστή ανοιξιάτικη μέρα και να ακούς το βουητό των μελισσών να δουλεύουν τα άνθη της μηλιάς και τις πικραλίδες και να παρακολουθείς τα κοτόπουλα να μύλοι στην αυλή, να απολαμβάνεις το πράσινο γρασίδι και τον καθαρό αέρα. Οι μέλισσες και τα κοτόπουλα είναι πολύ δωρεάν μεταξύ τους και είναι και οι δύο εξαιρετικές προσθήκες σε ένα σπίτι.

Θέλετε περισσότερα από το σπίτι;


Τρόπος κατάψυξης του λάχανου


Χαρακτηριστικό για ψητές πατάτες με βούτυρο βασιλικού


Χαρακτηριστικό βρασμού σφενδάμου

Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι εάν κάνετε κλικ σε αυτούς και καταλήξετε να αγοράσετε ένα αντικείμενο (οποιοδήποτε αντικείμενο, όχι απαραίτητα αυτό που πρότεινα!) μπορεί να λάβω χρηματική ή άλλη αποζημίωση. Η τιμή που πληρώνετε δεν επηρεάζεται από τη χρήση αυτού του συνδέσμου και η αγορά πραγμάτων που θα λάβατε ούτως ή άλλως μέσω ενός συνδέσμου συνεργάτη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να υποστηρίξετε τον αγαπημένο σας blogger και συνάδελφο οικοδεσπότη! Ευχαριστώ!


Instagram Collage Whole Fed Homestead

Schreibe einen Kommentar