Ξύδι: Το απόλυτο καθαριστικό για όλες τις χρήσεις

1
Ξύδι: Το απόλυτο καθαριστικό για όλες τις χρήσεις

Υπάρχουν τόσα πολλά να αγαπήσετε για το ξύδι, αλλά σήμερα θα επικεντρωθώ στη χρήση του ξιδιού ως καθαριστικού. Αυτό το υγρό πολλαπλών χρήσεων μπορεί να απολυμάνει και να καθαρίσει σχεδόν κάθε γωνιά και γωνιά του σπιτιού σας. Έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι μη τοξικό. Το οποίο είναι υπέροχο αν έχετε κατοικίδια ή παιδιά. Ή ακόμα κι αν απλά δεν θέλετε όλες τις πολλές χημικές ουσίες που σας περιβάλλουν.

Καθαριστικό λαχανικών

½ φλιτζάνι ξύδι

3 φλιτζάνια νερό

Μπουκάλι σπρέι

Χρήση: Ψεκάστε τα λαχανικά και τα φρούτα όταν το βάζετε, αφήστε το να καθίσει για ένα λεπτό και ξεπλύνετε

Αυτό μπορεί να είναι ένα καλό μείγμα ανεξάρτητα από το αν το καλλιεργείτε, προέρχεται από ένα παντοπωλείο ή ακόμα και από ένα CSA. Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις στις οποίες η απόσβεση ούτως ή άλλως θα ήταν προβληματική. Αυτό περιλαμβάνει σκόρδο, κρεμμύδια, πατάτες. Μπορείτε να ψεκάσετε τα φρούτα που ξεφλουδίζουν, όπως μπανάνες και πορτοκάλια, ειδικά αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το εξωτερικό τους, όπως για ξύσμα λεμονιού.

Καθαριστικό δαπέδου

2 φλιτζάνια ξύδι (μετά το εμποτισμό)

2 γαλόνια νερό

1 κουταλιά της σούπας σαπούνι πιάτων

Χρήση: μεγάλος κάδος σφουγγαρίστρας, συνδυάστε όλα τα εξαρτήματα

Το ξύδι βυθίζεται σε φλούδες πορτοκαλιού για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Αυτό αφαιρεί μερικά από τα έλαια στις φλούδες που βοηθά με τα ξύλινα πατώματα και προσθέτει ένα ωραίο άρωμα. Βράζω το νερό σε μια κατσαρόλα γιατί θα ήθελα η υψηλή θερμοκρασία να με βοηθήσει να ξεφορτωθώ τους πολλούς λεκέδες από λάσπη που εντόπισαν τα παιδιά μου.

Καθαριστικό για όλες τις χρήσεις

½ φλιτζάνι ξύδι

3 φλιτζάνια νερό

Αιθέρια έλαια, κατά προτίμηση λάδι δέντρου τσαγιού (προσοχή στις ποσότητες, δεν χρησιμοποιώ αιθέρια έλαια όταν με βοηθούν τα παιδιά)

Χρήση: συνδυάστε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και πηγαίνετε στην πόλη. Καθαρίζει φούρνο μικροκυμάτων, γυάλινη εστία, πάγκους, λαβές νεροχύτη, ψυγείο. Ασφαλές για ψεκασμό γύρω από τα παιδιά μου, ώστε να μπορούν να βοηθήσουν και αυτά.

Πλύσιμο πλυντηρίου πιάτων

1 φλιτζάνι ξύδι

Χρήση: κατά τη διάρκεια του κύκλου ξεβγάλματος βάλτε ένα φλιτζάνι στον πάτο. Το ζεστό νερό και το ξύδι βοηθούν να αφήσουν τα πιάτα καθαρά. Είναι χρήσιμο για μερικές από τις σπιτικές καρτέλες του πλυντηρίου πιάτων που έχω χρησιμοποιήσει για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων

De-funk & Μαλακτικό ρούχων

½ με 1 φλιτζάνι ξύδι

Χρήση: και πάλι κατά τη διάρκεια του κύκλου ξεβγάλματος του πλυσίματος των ρούχων, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την αφαίρεση του μούχλας και της σχετικής μυρωδιάς. Μπλιαχ!

Καθαριστικό καθρέφτη και τζαμιών

¼ φλιτζάνι ξύδι

¼ φλιτζάνι οινόπνευμα εντριβής

1,5 φλιτζάνι νερό

Χρήση: ανακατέψτε σε μπουκάλι ψεκασμού. Για χρήση σε όλα τα παράθυρα και τους καθρέφτες. Το αλκοόλ το βοηθά να κρατήσει απαλλαγμένο από ραβδώσεις. Η βότκα λειτουργεί επίσης καλά. Το έχω δοκιμάσει χωρίς οινόπνευμα και αφαιρεί τυχόν κολλήματα εντάξει, αλλά είναι πιο δύσκολο να ξεφύγεις από τις ραβδώσεις.

Για όλες αυτές τις συνταγές υπάρχει κάποια παραλλαγή που είναι για την προτίμησή σας, επειδή η μυρωδιά του ξιδιού μπορεί να είναι έντονη, αν και εξαφανίζεται αρκετά γρήγορα.

Ένα από τα αγαπημένα μου site για συνταγές είναι brendid.com. Έχει μερικές εξαιρετικές συνταγές για σπιτικό καθάρισμα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχει μια ολόκληρη ανάρτηση για τα συστατικά που εσείς δεν θα έπρεπε συνδυασμός. Έχει επίσης πληροφορίες σχετικά με το γιατί ορισμένα καθαριστικά DIY λειτουργούν με συγκεκριμένους τρόπους. Σίγουρα πολύ κατατοπιστικό. Άλλη μια εξαιρετική ανάρτηση στο σπιτικά καθαριστικά μπάνιου από το Δελτίο Συμβουλών θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε κομψή λάμψη στο μπάνιο σας.

Ποιες συνταγές σπιτικού καθαρισμού έχουν λειτουργήσει για εσάς; Αφήστε ένα σχόλιο.

Καρφιτσώστε για αργότερα:

Schreibe einen Kommentar