Πεζοπορία στην κορυφή Humboldt, Κολοράντο – Χάρτης μονοπατιών, εικόνες και άλλα

3
Πεζοπορία στην κορυφή Humboldt, Κολοράντο – Χάρτης μονοπατιών, εικόνες και άλλα

Η κορυφή Humboldt στα βουνά Sangre De Cristo του Κολοράντο θεωρείται ένα από τα ευκολότερα 14ers του Κολοράντο και προσφέρει ένα φανταστικό ταξίδι με σακίδιο ή ημερήσια πεζοπορία. Αυτή η κορυφή συνδυάζεται συχνά σε ένα ολονύκτιο ταξίδι με Crestone Peak και Crestone Needle (σημαντικά πιο δύσκολες τεχνικά κορυφές). Εδώ, θα σας δώσουμε όλα όσα χρειάζεστε για να κάνετε πεζοπορία στην κορυφή Humboldt.

Απόσταση – 11,2 μίλια μετ‘ επιστροφής (18,02 χλμ.)
Υψος – 14.064 πόδια (4286,40 μ.)
Κέρδος ανύψωσης – 4.212 πόδια (1283,82 μέτρα)
Διάρκεια – 10 – 12 ώρες (ο χρόνος κράτησης εξαρτάται από την έναρξη της διαδρομής)
Δυσκολία – Κουραστικός
Τάξη: Πεζοπορία 2ης τάξης
Τοποθεσία Trailhead – South Colony Trailhead (επιλογές οχήματος 2WD και 4WD)

Γρήγορη πλοήγηση:
Διαδρομές | Χάρτης διαδρομής | Πληροφορίες για Κάμπινγκ | Καιρός | Κατευθύνσεις | Εικόνες

Ανάγκη γνώσης πληροφοριών

    • Ο δρόμος προς το 4wd trailhead είναι ανώμαλος και απαιτεί ένα καλό όχημα εκκαθάρισης. Οι πρόσφατες βελτιώσεις στο δρόμο σημαίνουν ότι τα οχήματα όπως η Subaru Forester μπορούν επίσης να φτάσουν στο μονοπάτι με προσεκτική οδήγηση.
    • Επιτρέπεται το διάσπαρτο κάμπινγκ στο Sangre De Cristo Wilderness. Υπάρχουν πολλά κάμπινγκ που χρησιμοποιούνται κοντά στο South Colony Lakes, αλλά φροντίστε να διαβάσετε τους κανόνες και τους κανονισμούς εδώ: https://www.fs.usda.gov/recarea/psicc/recarea/?recid=80754

Επιλογές διαδρομής πεζοπορίας

Υπάρχει πραγματικά μόνο μία κοινή διαδρομή προς τη σύνοδο κορυφής που θα καλύψουμε σε αυτό το άρθρο.

South Colony Trailhead (4WD) | 11,2 Μίλια μετ‘ επιστροφής (18,02 χλμ.) – Ανύψωση υψομέτρου 4.212 πόδια (1283,82 μέτρα) | Τάξη 2

Οι πεζοπόροι ξεκινούν από το South Colony Trailhead και ακολουθούν το πολύ καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι που τους οδηγεί απευθείας σε έναν δρόμο πρόσβασης δασικών υπηρεσιών. Οι πεζοπόροι πεζοπορούν σε αυτόν τον δρόμο για 2,5 μίλια πριν φτάσουν στην επόμενη διασταύρωση. Εδώ οι πεζοπόροι θα κατευθύνονται προς τη λίμνη South Colony. Μόλις φτάσουν στη λίμνη, οι πεζοπόροι θα συναντήσουν διάφορες περιοχές για κάμπινγκ που μπορεί να είναι ένα υπέροχο μέρος για διανυκτέρευση.

Οι πεζοπόροι συνεχίζουν περνώντας την πρώτη λίμνη και ανηφορίζουν στο πολύ καθαρό και καλοτάξιδο μονοπάτι προς την πάνω λίμνη. Στην επάνω λίμνη το μονοπάτι αρχίζει να ανεβαίνει στην απότομη πλαγιά προς τη δυτική κορυφογραμμή και τη σέλα του Humboldt. Το μονοπάτι έχει φανταστικές μεταγωγές και κερδίζει υψόμετρο μέσω μιας σταδιακής αλλά απότομης βαθμολογίας λόγω αυτών των στροφών. Οι πεζοπόροι αποκτούν την κορυφογραμμή στα 12.850 πόδια. Εδώ, οι πεζοπόροι σκαρφαλώνουν κατά μήκος της κορυφογραμμής που παραμένει σταδιακή και απλή.

Τα τελευταία 0,2 μίλια της πεζοπορίας το έδαφος γίνεται λίγο πιο δύσκολο στην κατηγορία 2, αλλά εξακολουθεί να είναι σχετικά απλό. Ακολουθήστε το Cairns και το αρκετά καλά ταξιδεμένο μονοπάτι προς την κορυφή.

Δημιουργήσαμε επίσης ένα αρχείο GPX της διαδρομής που μπορείτε κατέβασε εδώ ώστε να μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι η διαδρομή βρίσκεται στη συσκευή ή το τηλέφωνό σας GPS.

South Colony Trailhead (2WD) | 16,2 Μίλια μετ‘ επιστροφής (26,07 χλμ.) – Ανύψωση υψομέτρου 5.490 πόδια (1673,35 μέτρα) | Τάξη 2

Αυτή είναι η ίδια διαδρομή με την παραπάνω, αλλά προσθέστε 2,7 μίλια ανά κατεύθυνση και 880 πόδια υψομετρικής αύξησης.

Χάρτης διαδρομής

Χάρτης μονοπατιού Humboldt Peak

Κατεβάστε το GPX εδώ

Camping For Humboldt Peak

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για κάμπινγκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιλογές κατασκήνωσης για αυτή την πεζοπορία βρίσκονται στο Sangre De Cristo Wildernessεπομένως αυτοί οι κανονισμοί πρέπει να τηρούνται.

Οι πιο συνηθισμένες περιοχές κάμπινγκ είναι δίπλα στη λίμνη South Colony. Πρόκειται για μια πολυσύχναστη περιοχή με δεκάδες σκηνές με απίστευτη θέα. Οι πεζοπόροι πρέπει να μένουν τουλάχιστον 300 πόδια μακριά από τη λίμνη όταν κατασκηνώνουν. Υπάρχουν επίσης κάμπινγκ στον δρόμο South Colony Lakes.

Ψάρεμα στις λίμνες South Colony

Υπάρχουν πολλά ψάρια και στις δύο λίμνες South Colony. Το ποτάμι που ρέει από τις λίμνες είναι επίσης πολύ παραγωγικό.

Τρέχουσες καιρικές συνθήκες:

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να ελέγξετε το πρόγνωση βουνού για αυτή την κορυφή το πρωί της πεζοπορίας σας.

Crestone, CO

Διανυκτέρευση

Κυρίως αίθριος, με χαμηλή περίπου 3. Οι τιμές ψύχους του ανέμου έως -9. Δυτικός βορειοδυτικός άνεμος περίπου 20 mph.

Σάββατο

Ηλιοφάνεια, με υψηλότερη θερμοκρασία κοντά στους 27. Οι τιμές ψύχους του ανέμου έως -17. Δυτικός βορειοδυτικός άνεμος 15 με 20 mph.

Το βράδυ του Σαββάτου

Κυρίως αίθριος, με χαμηλή θερμοκρασία γύρω στα 14. Οι τιμές ψύχους του ανέμου έως -2. Δυτικός νοτιοδυτικός άνεμος περίπου 15 mph.

Κυριακή

Ηλιοφάνεια, με υψηλότερη θερμοκρασία κοντά στους 28. Οι τιμές ψύχους του ανέμου έως -2. Δυτικός νοτιοδυτικός άνεμος 15 με 25 mph.

ΚΥΡΙΑΚΗ βραδυ

Μικρή πιθανότητα χιονόπτωσης μετά τα μεσάνυχτα. Κυρίως νεφελώδης, με χαμηλή περίπου 14. Δυτικός άνεμος 20 με 25 mph, με ριπές έως και 40 mph. Η πιθανότητα βροχόπτωσης είναι 20%. Πιθανή νέα συσσώρευση χιονιού 1 έως 2 ίντσες.

Δευτέρα

Κυρίως ηλιοφάνεια, με υψηλή θερμοκρασία κοντά στα 25. Βορειοδυτικοί άνεμοι 20 με 25 mph.

Δευτέρα βράδυ

Κυρίως αίθριος, με χαμηλή περίπου 14. Δυτικός νοτιοδυτικός άνεμος 15 με 20 mph.

Τρίτη

Ηλιοφάνεια, με υψηλό κοντά στα 32. Νοτιοδυτικός άνεμος περίπου 20 mph.

Οδηγίες & Χώρος στάθμευσης

Οδηγίες προς το South Colony Lakes 4WD Trailhead:

Οδηγίες προς το 2wd Trailhead:

Πρόσθετες εικόνες

Θέα στο Crestone Peak and Needle από την κορυφή Humboldt

Θέα στο Crestone Peak and Needle από την κορυφή Humboldt

Η κορυφή Humboldt βρίσκεται ακριβώς κάτω από το Broken Hand Pass

Η κορυφή Humboldt βρίσκεται ακριβώς κάτω από το Broken Hand Pass

Η κορυφή Humboldt όπως φαίνεται από το Crestone Needle

Η κορυφή Humboldt όπως φαίνεται από το Crestone Needle

Κορυφή Humboldt κορυφογραμμή έως την κορυφή

Κορυφή Humboldt κορυφογραμμή έως την κορυφή

Μαξ Ντε Μαρέ

Μαξ Ντε Μαρέ

Ο Max DesMarais είναι ο ιδρυτής του Hiking & Fishing. Έχει πάθος για την ύπαιθρο και κάνει την υπαίθρια εκπαίδευση και περιπέτεια πιο προσιτή. Ο Max είναι δημοσιευμένος συγγραφέας για διάφορους ιστοτόπους εξωτερικού χώρου και μάρκετινγκ. Είναι έμπειρος πεζοπόρος, ταξιδιώτης, fly fisherman, trail runner και περνά τον ελεύθερο χρόνο του στην ύπαιθρο. Αυτές οι περιπέτειες του επιτρέπουν να δοκιμάσει τον εξοπλισμό, να μάθει νέες δεξιότητες και να βιώσει νέα μέρη ώστε να μπορεί να εκπαιδεύσει άλλους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτόν εδώ: πεζοπορία και ψάρεμα/σχετικά

Schreibe einen Kommentar