Πεζοπορία Maroon Peak, Κολοράντο – Χάρτης μονοπατιών, εικόνες, περιγραφή και άλλα

2
Πεζοπορία Maroon Peak, Κολοράντο – Χάρτης μονοπατιών, εικόνες, περιγραφή και άλλα

Το North Maroon Peak, είναι η αδελφή κορυφή του Maroon Peak. Αυτό το Colorado 14er στα βουνά Elk, είναι το μικρότερο από τα Maroon Bells, αλλά θεωρείται μια πολύ απαιτητική σύνοδος κορυφής. Οι περισσότεροι που αναρριχούνται σε αυτήν την κορυφή τη συνδυάζουν με την κορυφή Maroon μέσω του Maroon Bells Traverse. Σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε την πεζοπορία σε αυτή τη σύνοδο κορυφής από μόνη της και θα συζητήσουμε την τραβέρσα σε ξεχωριστό άρθρο.

Αυτές οι δύο κορυφές είναι μερικά από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη της χώρας λόγω της εξαιρετικής ομορφιάς. Η πεζοπορία μόνο στο North Maroon, ή και στις δύο καμπάνες είναι μια έντονη προσπάθεια, αλλά εξαιρετικά ικανοποιητική. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πεζοπορία στο North Maroon Peak.

Απόσταση – 8,76 μίλια μετ‘ επιστροφής (14,10 χλμ.)
Υψος – 14.014 πόδια (4271,47 μ.)
Κέρδος ανύψωσης – 4.719 πόδια (1438,35 μέτρα)
Διάρκεια – 10 – 12 ώρες (ο χρόνος κράτησης εξαρτάται από την έναρξη της διαδρομής)
Δυσκολία – Κουραστικός
Τάξη: Πεζοπορία 4η τάξη
Τοποθεσία Trailhead – Maroon Lake Trailhead (9.560 πόδια)

Γρήγορη πλοήγηση:
Διαδρομές | Χάρτης διαδρομής | Πληροφορίες για Κάμπινγκ | Καιρός | Κατευθύνσεις | Εικόνες

Ανάγκη γνώσης πληροφοριών

    • Η στάθμευση το καλοκαίρι είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί και η διαδικασία είναι λίγο μπερδεμένη. Όλα αυτά τα εξηγούμε παρακάτω.
    • Αυτή είναι μια πεζοπορία κατηγορίας 4 με έκθεση. Θα πρέπει να επιχειρείται μόνο από πεζοπόρους που έχουν εμπειρία άλλης κατηγορίας 3 και 4.
    • Υπάρχουν πολλές ορεινές κατσίκες σε αυτήν την πεζοπορία κατά το μεγαλύτερο μέρος της καλοκαιρινής περιόδου. Μπορούν να σας χτυπήσουν βράχους ακόμα και όταν οι πεζοπόροι δεν είναι από πάνω.

Επιλογές διαδρομής πεζοπορίας

Υπάρχει μόνο μία κοινή διαδρομή προς την κορυφή του North Maroon, εάν ολοκληρωθεί χωρίς άλλες κορυφές. Αυτή η σύνοδος κορυφής μπορεί να συνδυαστεί με την κορυφή Maroon μέσω της Maroon Bells Traverse, η οποία είναι μία από τις 4 υπέροχες τραβέρσες του Κολοράντο και πρέπει να γίνεται μόνο από έμπειρους πεζοπόρους και ορειβάτες. Θα συζητήσουμε αυτήν την τραβέρσα σε άλλο άρθρο.

Maroon Lake Trailhead | 8,76 Μίλια μετ‘ επιστροφής (14,10 χλμ.) – Ανύψωση υψομέτρου 4.719 πόδια (1438,35 μέτρα) | Τάξη 4

Ξεκινήστε από το πάρκινγκ για τη λίμνη Maroon κατά μήκος του μονοπατιού Maroon Snowmass. Σε απόσταση 0,5 μιλίων, οι πεζοπόροι θα φτάσουν στη διασταύρωση για το γραφικό μονοπάτι του βρόχου και θα πρέπει να παραμείνουν στα δεξιά κατά μήκος του μονοπατιού Maroon Snowmass προς τη λίμνη Crater. Σε απόσταση 1,6 μιλίων, οι πεζοπόροι θα φτάσουν στη διασταύρωση που οδηγεί προς τα πάνω Κορυφή Pyramid, οι πεζοπόροι συνεχίζουν ευθεία.

1,9 μίλια στην πεζοπορία, οι πεζοπόροι πρέπει να αντέχουν ακριβώς στο μονοπάτι Maroon-Snowmass προς North Maroon Peak και όχι προς τη λίμνη Crater. 0,8 μίλια μετά από αυτή τη διασταύρωση, οι πεζοπόροι πρέπει να στρίψουν αριστερά προς την κορυφή N. Maroon Peak και να αποκλίνουν από το μονοπάτι Maroon-Snowmass. Αυτή η αριστερή στροφή δεν είναι σηματοδοτημένη διασταύρωση.

Από εδώ, οι πεζοπόροι κατεβαίνουν και διασχίζουν έναν μικρό κολπίσκο και στη συνέχεια οι πεζοπόροι αρχίζουν να ανηφορίζουν μέσα από ένα πεδίο με αστραγάλο που έχει ένα απίστευτα καλοδουλεμένο μονοπάτι μέσα από το πεδίο Talus τώρα λόγω των πρόσφατων πληρωμάτων του μονοπατιού. Το μονοπάτι είναι απλό να ακολουθήσετε μέσα από αυτές τις ενότητες. Στη συνέχεια, οι πεζοπόροι θα αρχίσουν να ανηφορίζουν μέσα από μια πολύ απότομη ρεματιά και στη συνέχεια σε μια δεύτερη ρεματιά. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να κατεβάσετε τη διαδρομή στο τηλέφωνό σας ή στο ρολόι σας για να σας βοηθήσουμε να παραμείνετε στο μονοπάτι πέρα ​​από αυτό το σημείο. Εχουμε ένα Κατεβάστε το GPX εδώ και παρακάτω.

Η δεύτερη ρεματιά είναι ακόμα πιο απότομη, έχει περισσότερο χαλαρό βράχο και αυτό είναι το σημείο στο οποίο πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα καλό παράθυρο για τον καιρό. Στα 13.600 πόδια, οι πεζοπόροι θα βρουν ένα ροκ συγκρότημα που έχει τις διαδρομές μόνο κατηγορίας 4 να κινούνται μέσα από μια καμινάδα. Οι πεζοπόροι συνήθως ακολουθούν αυτή τη διαδρομή, αλλά μπορεί να αποφευχθεί περπατώντας στη δεξιά πλευρά και γύρω. Μετά από αυτό το σημείο η πεζοπορία έχει μεγάλη ποσότητα χαλαρού βράχου και πεζοπορία κατηγορίας 3 προς την κορυφή.

Διαδρομή North Maroon Peak

Διαδρομή North Maroon Peak (περίπου)

Χάρτης διαδρομής

Χάρτης διαδρομής North Maroon Peak

Camping For North Maroon Peak

Οι περισσότεροι άνθρωποι που κάνουν North Maroon Peak, Maroon Peak, Pyramid Peak ή το Bells Traverse ως ολονύκτια πεζοπορία θα κατασκηνώσουν στη λίμνη Crater, η οποία διαθέτει 11 κάμπινγκ. Αν όλα τα σημεία είναι γεμάτα, οι κατασκηνωτές μπορούν να κατασκηνώσουν εφόσον βρίσκονται 0,25 μίλια μακριά από τη λίμνη. Πληροφορίες για το κάμπινγκ μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.fs.usda.gov/recarea/whiteriver/recarea/?recid=40563

Το δύσκολο μέρος του κάμπινγκ εδώ είναι η προσγείωση μιας άδειας στάθμευσης για μια νύχτα ή η διευθέτηση της απόρριψης. Κρατήσεις στάθμευσης ή κρατήσεις μεταφοράς με λεωφορείο προς τη λίμνη μπορείτε να βρείτε εδώ: https://aspenchamber.org/plan-trip/trip-highlights/maroon-bells/reservations. Οι πεζοπόροι μπορούν να αποβιβαστούν μεταξύ 6 και 8 π.μ. χωρίς κράτηση στάθμευσης. Οι πεζοπόροι πρέπει να αγοράσουν ένα λεωφορείο μονής διαδρομής για επιστροφή στο Άσπεν Χάιλαντς κατά την έξοδο, εκτός εάν κάποιος σας παραλάβει μετά τις 5 μ.μ.

Εκτός από το Crater Lake Options, υπάρχουν αρκετές κατασκηνώσεις κατά μήκος του δρόμου προς τη λίμνη Maroon. Παρακάτω τα παραγγέλνουμε πρώτα ως τα πιο κοντινά στη λίμνη Maroon:

East Maroon Portal
Κατασκήνωση Silver Queen
Κάμπινγκ Silver Bell
Silver Bar Campground

Τρέχουσες καιρικές συνθήκες:

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να ελέγξετε το πρόγνωση βουνού για αυτή την κορυφή το πρωί της πεζοπορίας σας.

Snowmass Village, CO

Αυτό το απόγευμα

Βροχές χιονιού και χιόνι που πνέει. Συννεφιά, με υψηλή θερμοκρασία κοντά στους 11. Οι τιμές ψύχους του ανέμου έως -20. Δυτικός νοτιοδυτικός άνεμος 25 έως 30 mph, με ριπές έως και 45 mph. Η πιθανότητα βροχόπτωσης είναι 100%. Πιθανή νέα συσσώρευση χιονιού 8 έως 12 ιντσών.

Απόψε

Βροχές χιονιού και χιόνι που πνέει. Νεφώσεις, με χαμηλή θερμοκρασία γύρω στους -9. Τιμές ψύχους ανέμου έως -25. Δυτικός άνεμος 15 με 25 mph. Η πιθανότητα βροχόπτωσης είναι 100%. Πιθανή νέα συσσώρευση χιονιού 4 έως 8 ιντσών.

Πρωτοχρονιά

Βροχές χιονιού και περιοχές με χιονοθύελλα πριν από τις 11 π.μ., στη συνέχεια αποσπασματικά χιόνια και διάσπαρτες βροχές χιονιού. Κυρίως νεφελώδης με υψηλή θερμοκρασία κοντά στους -4. Τιμές ψύχους ανέμου έως -47. Βόρειος βορειοδυτικός άνεμος περίπου 20 mph. Η πιθανότητα βροχόπτωσης είναι 80%. Πιθανή νέα συσσώρευση χιονιού περίπου μιας ίντσας.

Το βράδυ του Σαββάτου

Αποσπασματικό φυσώντας χιόνι. Κυρίως αίθριος, με χαμηλό γύρω στους -20. Τιμές ψύχους ανέμου έως -48. Δυτικός άνεμος περίπου 20 mph.

Κυριακή

Αποσπασματικό χιόνι πριν από τις 9 π.μ. Ηλιοφάνεια, με υψηλή κοντά στα 9. Νοτιοδυτικός άνεμος 15 με 20 mph.

ΚΥΡΙΑΚΗ βραδυ

Αποσπασματικό χιόνι μετά τις 11 μ.μ. Κυρίως καθαρός, με χαμηλό περίπου 0.

Δευτέρα

Αποσπασματικό χιόνι πριν τις 11 π.μ. Ηλιοφάνεια, με υψηλό κοντά στους 14.

Δευτέρα βράδυ

Αποσπασματικό χιόνι μετά τις 7 μ.μ. Μερικώς νεφελώδης, με χαμηλή θερμοκρασία γύρω στους 5.

Τρίτη

Αποσπασματικό χιόνι πριν από τις 5 μ. Μερικώς ηλιοφάνεια, με υψηλότερη θερμοκρασία κοντά στους 11.

Τρίτη βράδυ

Αραιό ​​χιόνι και μικρή πιθανότητα για βροχές χιονιού πριν από τις 5 π.μ., στη συνέχεια πιθανότητα για βροχές χιονιού και αποσπασματικές χιονοπτώσεις. Κυρίως νεφελώδης, με χαμηλή περίπου 4. Πιθανή συσσώρευση χιονιού μικρότερη από μισή ίντσα.

Τετάρτη

Πιθανότητα για χιονοπτώσεις και αποσπασματικά χιόνια. Κυρίως νεφελώδης, με υψηλή θερμοκρασία κοντά στους 11. Πιθανή συσσώρευση χιονιού 1 έως 2 ίντσες.

Τετάρτη βράδυ

Πιθανότητα για χιονοπτώσεις και αποσπασματικά χιόνια. Κυρίως νεφελώδης, με χαμηλή θερμοκρασία γύρω στις 9. Πιθανή συσσώρευση χιονιού 1 έως 2 ίντσες.

Πέμπτη

Πιθανότητα για χιονοπτώσεις και αποσπασματικά χιόνια. Κυρίως νεφελώδης, με υψηλή θερμοκρασία κοντά στους 14. Πιθανή συσσώρευση χιονιού μικρότερη από μισή ίντσα.

Πέμπτη βράδυ

Πιθανότητα για βροχές χιονιού και αποσπασματικές χιονοπτώσεις πριν από τις 23:00, μετά αποσπασματικές χιονοπτώσεις και μικρή πιθανότητα χιονόπτωσης. Κυρίως νεφελώδης, με χαμηλή θερμοκρασία γύρω στους 10.

Οδηγίες & Χώρος στάθμευσης

Από τον κυκλικό κόμβο, βγείτε στην έξοδο για Maroon Creek Road. Ακολουθήστε το δρόμο μέχρι το Aspen Highlands Center. Εάν κάνετε ημερήσια πεζοπορία ή δεν έχετε πάρκινγκ, θα πρέπει να σταθμεύσετε εδώ και να πάρετε το σουτάκι. Συνεχίστε κατά μήκος του δρόμου εάν ταξιδεύετε στο Maroon Lake Trailhead.

Σημαντική σημείωση: Διαβάστε την ενότητα κάμπινγκ παραπάνω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τέλη στάθμευσης, τη χρήση του λεωφορείου, τη στάθμευση κατά τη διάρκεια της νύχτας, τις ώρες που μπορείτε να εισέλθετε και πληροφορίες αποβίβασης.

Οδηγίες προς το προορισμό Maroon Lake Trailhead:

Πρόσθετες εικόνες

Ορεινή κατσίκα στην κορυφή North Maroon Peak με την κορυφή της πυραμίδας στο βάθος

Ορεινή κατσίκα στην κορυφή North Maroon Peak με την κορυφή της πυραμίδας στο βάθος

Κατσίκα βουνών στη βόρεια αιχμή βυσσινί

Κατσίκα βουνών στη βόρεια αιχμή βυσσινί

Θέα προς την κορυφή North Maroon Peak

Θέα προς την κορυφή North Maroon Peak

Maroon Bells Traverse από το Maroon Peak

Maroon Bells Traverse από Maroon Peak – North Maroon είναι η κορυφή που φαίνεται εδώ

Crater Lake, Κολοράντο

Crater Lake, Κολοράντο

Θέα στα Maroon Bells από την κορυφή της Pyramid Peak

Θέα στα Maroon Bells από την κορυφή της Pyramid Peak

Maroon Bells όπως φαίνεται από τη Maroon Lake

Maroon Bells όπως φαίνεται από τη Maroon Lake

Μαξ Ντε Μαρέ

Μαξ Ντε Μαρέ

Ο Max DesMarais είναι ο ιδρυτής του Hiking & Fishing. Έχει πάθος για την ύπαιθρο και κάνει την υπαίθρια εκπαίδευση και περιπέτεια πιο προσιτή. Ο Max είναι δημοσιευμένος συγγραφέας για διάφορους ιστοτόπους εξωτερικού χώρου και μάρκετινγκ. Είναι έμπειρος πεζοπόρος, ταξιδιώτης, fly fisherman, trail runner και περνά τον ελεύθερο χρόνο του στην ύπαιθρο. Αυτές οι περιπέτειες του επιτρέπουν να δοκιμάσει τον εξοπλισμό, να μάθει νέες δεξιότητες και να βιώσει νέα μέρη ώστε να μπορεί να εκπαιδεύσει άλλους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτόν εδώ: πεζοπορία και ψάρεμα/περίπου

Schreibe einen Kommentar