Πεζοπορία Mount Chocorua – Λευκά Όρη, NH

3
Πεζοπορία Mount Chocorua – Λευκά Όρη, NH

Το όρος Chocorua είναι μια σχετικά δύσκολη πεζοπορία που βρίσκεται στο νότιο άκρο των Λευκών Ορέων του NH. Στα 3.478 πόδια, προσφέρει εξαιρετική θέα 360 μοιρών στη βραχώδη και μοναδικής μορφής κορυφή του. Τέλεια θέα προς τα βόρεια και τα δυτικά στην καρδιά των Λευκών Ορέων και στις πολλές γύρω λίμνες και κορυφές γύρω από το ξενοδοχείο.

  • Υψος: 3.478 πόδια (1.060 μέτρα)
  • Μήκος: 7,8-9 Μίλια μετ‘ επιστροφής (12,55 – 14,48 χλμ.) – επιλογές διαδρομής επεξηγούνται παρακάτω
  • Δυσκολία: Μέτριος
  • Διάρκεια: 4-7 ώρες

Γρήγορη πλοήγηση:
Χάρτες μονοπατιών | Κατευθύνσεις | Κατασκήνωση | Συνθήκες διαδρομής | Ιστορία

Μονοπάτια

Liberty Trail | 7,8 Μίλια (12,55 χλμ.) μετ‘ επιστροφής

Χώρος στάθμευσης στο Rt 16 δίπλα στη λίμνη Chocorua. Αυτό το μονοπάτι είναι 3,9 μίλια ανά κατεύθυνση, 7,8 μίλια συνολικά (12,55 χλμ.). Προσφέρει σταδιακή κλίση και ανύψωση περίπου 2.500 ποδιών. Συναντάται με τον Jim Liberty Cabin 0,5 μίλια μακριά από την κορυφή, όπου ξεκινάτε να σκαρφαλώνετε σε βράχο. Διαθέτει υπέροχη θέα κοντά στην κορυφή με μερικές διαφορετικές δροσερή θέα σε βράχια. Πληροφορίες στάθμευσης παρακάτω. Αυτό το μονοπάτι θα διαρκέσει 1,5 έως 3 ώρες κάθε φορά, ανάλογα με την ταχύτητα πεζοπορίας σας. Το τελευταίο τμήμα προς την κορυφή του μονοπατιού μπορεί να μην έχει καθαριστεί από το χιόνι – καθιστώντας δύσκολη ή αδύνατη την πρόσβαση το χειμώνα.

Champney Falls Trail | 8,4 Μίλια (13,52 χλμ.) μετ‘ επιστροφής

Αυτό το μονοπάτι προσφέρει υπέροχη θέα καθώς περπατάτε μετά από τους καταρράκτες Champney προς Chocorua. Ταξίδι μετ‘ επιστροφής περίπου 8,4 (13,52 χλμ.) μίλια με περίπου 2.300 πόδια υψομετρικής αύξησης. Είναι προσβάσιμο από τον αυτοκινητόδρομο Kancamagus. Είναι μόνο λίγο μετά τη γραφική περιοχή Rocky Gorge που προέρχεται από τη Route 16. Υπάρχει ένας καλός χώρος στάθμευσης στην κορυφή του μονοπατιού. Οδηγίες παρακάτω. Αυτό το μονοπάτι θα πρέπει να διαρκέσει 2 έως 3,5 ώρες κάθε φορά, ανάλογα με την ταχύτητα πεζοπορίας σας. Αυτή είναι μια από τις κύριες χειμερινές διαδρομές μέχρι την Chocorua.

Piper Trail | 9 Μίλια (14,48 χλμ.) μετ‘ επιστροφής

Αυτό το μονοπάτι βρίσκεται έξω από τη διαδρομή 16. Με υψόμετρο 4,5 μιλίων και 2.700 πόδια προς την κορυφή, αυτό το μονοπάτι είναι μια εξαιρετική προπόνηση. Δείτε παρακάτω οδηγίες για αυτό το μονοπάτι. Συνολικά 9 μίλια (14,48 km). Αυτή είναι μια από τις πιο συνηθισμένες διαδρομές προς το Chocorua και είναι μια από τις καλύτερες χειμερινές επιλογές. Ο χώρος στάθμευσης κατά τη διάρκεια του χειμώνα βρίσκεται σε ιδιωτική έκταση, όπου ο ιδιοκτήτης μπορεί να ζητήσει μια μικρή χρέωση για την ημέρα.

Brook Trail | 7,2 Μίλια (11,59 χλμ.) μετ‘ επιστροφής

Αυτό το μονοπάτι είναι 7,2 μίλια μετ‘ επιστροφής με υψόμετρο 2.300 πόδια. Πολλοί το θεωρούν λίγο πιο δύσκολο από το μονοπάτι της ελευθερίας. Μπορεί επίσης να είναι λίγο ολισθηρό και επικίνδυνο σε υγρό ή παγωμένο καιρό. Αυτό το μονοπάτι είναι προσβάσιμο από τον ίδιο χώρο στάθμευσης με το Liberty Trail.

Carter Ledge Trail | 8,6 Μίλια (13,84 χλμ.) μετ‘ επιστροφής

Αυτό το μονοπάτι είναι 8,6 μίλια μετ‘ επιστροφής (4,3 προς την κορυφή) με περίπου 2.700 πόδια υψομετρικής αύξησης. Αυτή θεωρείται μια από τις πιο γραφικές διαδρομές μέχρι την Chocorua. Ένας κοινός βρόχος είναι να ανεβείτε στο Carter Ledge και να κατεβείτε στο μονοπάτι Hammond ή Piper. Το Carter Ledge διαθέτει πανέμορφους βράχους από γρανίτη και σας μεταφέρει πάνω από τις πανέμορφες κορυφές των τριών αδελφών. Θα έχετε πανοραμική θέα σε διάφορα σημεία κατά μήκος της διαδρομής προς την κορυφή.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να περπατήσετε στο Chocorua;

Champney Falls – 2 έως 3,5 ώρες κάθε φορά ανάλογα με την ταχύτητα πεζοπορίας σας. (8,4 μίλια συνολικά)
Liberty Trail – 2 έως 5 ώρες κάθε φορά. (7,8 μίλια συνολικά) – Μία από τις πιο εύκολες διαδρομές
Piper Trail – 2 έως 5 ώρες κάθε φορά. (9 μίλια συνολικά) – Μία από τις πιο εύκολες διαδρομές
Carter Ledge Trail – 3-5 ώρες ανά κατεύθυνση (8,6 μίλια συνολικά)
Brook Trail – 2-5 ώρες ανά κατεύθυνση (7,2 μίλια συνολικά)

Χάρτες μονοπατιών

Όλα τα μονοπάτια μέχρι την Chocorua (επισημαίνονται δημοφιλείς διαδρομές)

Χάρτης μονοπατιού του όρους Chocorua

Χάρτης διαδρομής Piper and Carter Ledge

Χάρτης μονοπατιού Chocorua

Χάρτης διαδρομής Piper and Carter Ledge. (κάντε κλικ για να δείτε το πλήρες μέγεθος)

Χάρτης μονοπατιού Champney Falls

Champney Falls Trail Map (Κάντε κλικ για να δείτε την πλήρη εικόνα)

Χειμερινή πεζοπορία στο όρος Chocorua

Το όρος Chocorua είναι μια φοβερή χειμερινή πεζοπορία. Είναι εκτεθειμένο στην κορυφή, καθιστώντας την κορυφή θυελλώδη και παγωμένη. Το χειμώνα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και προετοιμασία. Οι πεζοπόροι θα πρέπει πάντα να φέρνουν μικροακίδες σε αυτήν την πεζοπορία και μπορεί να χρειαστούν χιονοπέδιλα ανάλογα με τις συνθήκες.

Οι καλύτερες διαδρομές το χειμώνα είναι μέσω του Piper Trail και του Champney Falls Trail. Αυτές οι διαδρομές είναι οι πιο απλές, ασφαλείς και πιο εύκολα προσβάσιμες κατά τους χειμερινούς μήνες.

Κατευθύνσεις

To Kancamagus (Rt 112) Trailhead (Champney Falls Trail)

Από τη διαδρομή 16, ακολουθήστε τη διαδρομή 12 για 14 μίλια. Το μονοπάτι θα είναι στα αριστερά σας με ένα αξιοσημείωτο χώρο στάθμευσης.

To Chocorua Lake Trailhead

Στη διαδρομή 16, ακολουθήστε το δρόμο προς τη λίμνη Chocorua, θα μπορείτε να δείτε τη λίμνη και τη μικρή γέφυρα που διασχίζει το στενό τμήμα της λίμνης από τη διαδρομή 16. Ακολουθήστε τις χωματόδρομες πινακίδες προς το μονοπάτι πεζοπορίας. Οι πινακίδες σηματοδοτούν καλά το μονοπάτι. Το χειμώνα, αυτός ο δρόμος μπορεί να μην συντηρείται και η μετακίνηση με αυτοκίνητο μπορεί να είναι αδύνατη.

Στο Piper Trailhead

Στη διαδρομή 16, αυτό το μονοπάτι βρίσκεται λίγα μόλις μίλια μετά τη λίμνη Chocorua.

Κατασκήνωση

Απαγορεύεται η κατασκήνωση στις δασικές προστατευόμενες περιοχές της Chocorua, οι οποίες επισημαίνονται με πινακίδες στα μονοπάτια. Οπουδήποτε κάτω από αυτές τις περιοχές, μπορείτε να στήσετε νόμιμα μια σκηνή. Βασικά, πρέπει να μείνετε σε σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

Jim Liberty Hut

Η καλύβα Jim Liberty έχει ένα τραπέζι μέσα, καθώς και μερικά ξύλινα κρεβάτια που θα ήταν υπέροχο να κοιμηθείς με ένα υπνόσακο και έναν υπνόσακο.

Μπορείτε επίσης να βρείτε κάμπινγκ στο Camp Penacook (σημειώνεται στον χάρτη) όπου υπάρχουν χώροι με σκηνές.

Συνθήκες διαδρομής

Τα μονοπάτια του όρους Chocorua είναι γενικά σε πολύ καλή κατάσταση. Ταξίδεψαν καλά και είναι αρκετά ασφαλή. Κατά τη διάρκεια υγρών περιόδων, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη λάσπη και οι βράχοι μπορεί να είναι λίγο πιο επικίνδυνοι και δύσκολο να διασχιστούν. Απλώς να είστε πολύ πιο ασφαλείς σε υγρές συνθήκες. Η χειμερινή πεζοπορία προκαλεί κάποια ανησυχία καθώς η κορυφή εκτίθεται σε ισχυρούς ανέμους και είναι σε μεγάλο βαθμό απλώς βράχος, δημιουργώντας πολύ παγωμένες και ολισθηρές επιφάνειες. Να είστε πολύ προσεκτικοί σε αυτές τις συνθήκες και φθορά κραμπόν/μικροσπίκες.

Μετεωρολογική πρόγνωση

Είτε είναι βροχερό, ηλιόλουστο, χιονισμένο ή συννεφιασμένο, το Chocorua μπορεί να είναι μια καταπληκτική εμπειρία. . Όλες είναι εξαιρετικές επιλογές και προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία. Απλώς να είστε προσεκτικοί και να έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό κατά τις περιόδους του χρόνου όπου οι θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν συνθήκες παγετού, ανέμου ή βροχής. Να είστε πάντα προετοιμασμένοι με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Conway, NH

Ιστορία του όρους Chocorua

Το όρος Chocorua λέγεται ότι πήρε το όνομά του από έναν ιθαγενή Αμερικανό αρχηγό (δεν έχει επιβεβαιωθεί) που διέμενε στην περιοχή. Υπάρχουν διάφορες ιστορίες για το γιατί πήρε το όνομά του το Βουνό, για τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Τζιμ Λίμπερτι Καμπίνα

Τζιμ Λίμπερτι Καμπίνα

Εικόνες:

Σύνοδος Κορυφής του όρους Chocorua

Liberty Spring Trail Pano

Χάρτης του όρους Chocorua

Μαξ Ντε Μαρέ

Μαξ Ντε Μαρέ

Ο Max DesMarais είναι ο ιδρυτής του Hiking & Fishing. Έχει πάθος για την ύπαιθρο και κάνει την υπαίθρια εκπαίδευση και περιπέτεια πιο προσιτή. Ο Max είναι δημοσιευμένος συγγραφέας για διάφορους ιστοτόπους εξωτερικού χώρου και μάρκετινγκ. Είναι έμπειρος πεζοπόρος, ταξιδιώτης, fly fisherman, trail runner και περνά τον ελεύθερο χρόνο του στην ύπαιθρο. Αυτές οι περιπέτειες του επιτρέπουν να δοκιμάσει τον εξοπλισμό, να μάθει νέες δεξιότητες και να βιώσει νέα μέρη ώστε να μπορεί να εκπαιδεύσει άλλους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτόν εδώ: πεζοπορία και ψάρεμα/σχετικά

Schreibe einen Kommentar