Πεζοπορία Mount Elbert – Η ψηλότερη κορυφή του Κολοράντο

4
Πεζοπορία Mount Elbert – Η ψηλότερη κορυφή του Κολοράντο

Το όρος Elbert είναι ένα βουνό 14.433 ποδιών στην οροσειρά Sawatch του Κολοράντο. Παρακάτω θα καλύψουμε καθεμία από τις επιλογές μονοπατιών, πληροφορίες σχετικά με το κάμπινγκ, τους δρόμους, τους χάρτες μονοπατιών και πολλά άλλα για να σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε και να καταλήξετε στην υψηλότερη κορυφή του Κολοράντο. Ο Έλμπερτ θεωρείται ένα από τα πιο εύκολα 14αρι του Κολοράντο όσον αφορά τις συνθήκες του μονοπατιού και τη σταδιακή κλίση, ωστόσο, εξακολουθεί να απαιτεί σημαντική απόσταση, υψόμετρο και οι πεζοπόροι περνούν σημαντικό χρόνο πάνω από τη γραμμή των δέντρων.

Απόσταση – 9,6 μίλια μετ‘ επιστροφής (15,4 χλμ.)
Υψος – 14.433 πόδια (4.399,18 μ.)
Κέρδος ανύψωσης – 4.530 πόδια (1.380,74 μ.)
Διάρκεια – 7 έως 9 ώρες (ώρα κράτησης)
Δυσκολία – Κουραστικός
Τάξη: Πεζοπορία 1η τάξη
Εποχές – Όλο το χρόνο (απαιτείται προσοχή και εμπειρία τον χειμώνα – δείτε παρακάτω)
Τοποθεσία Trailhead – Mount Elbert Trailhead – 10.060 πόδια (κατευθύνσεις παρακάτω)

Μονοπάτια

Μονοπάτι North Mount Elbert: 8,8 μίλια μετ‘ επιστροφής | 4.530 πόδια Ανύψωση | Τάξη 1

Αυτή είναι η πιο κοινή διαδρομή προς το όρος Elbert. Διαθέτει πολύ σταθερό κέρδος μέχρι την κορυφή και είναι ένα μονοπάτι με πολύ μεγάλη διακίνηση.

Υπάρχουν αμέτρητα διάσπαρτα κάμπινγκ κατά μήκος του δρόμου κοντά στην κορυφή του μονοπατιού, καθώς και εγκατεστημένοι χώροι κατασκήνωσης. Η πεζοπορία ξεκινά από το δάσος και ανεβαίνει σταθερά σε δεντροστοιχία. Είναι εύκολο να το ακολουθήσετε, σε εξαιρετική κατάσταση και διαθέτει μερικές ψεύτικες κορυφές. Οι πεζοπόροι φτάνουν στη γραμμή δέντρων 2,9 μίλια στην πεζοπορία. Από εδώ, το μεγαλύτερο μέρος της πεζοπορίας είναι ορατό μέσω της κορυφογραμμής και η θέα είναι εκπληκτική από εδώ και πέρα.

Μονοπάτι South Mount Elbert (4WD Vehicle): 8,8 μίλια μετ‘ επιστροφής | Ανύψωση 4.100 πόδια | Τάξη 2

Αυτή η διαδρομή ξεκινά κοντά στο Twin Lakes Reservoir, και είναι συχνά διακινούμενο. Ο χωματόδρομος είναι προσβάσιμος για τα περισσότερα οχήματα 4WD. Αυτή είναι στην πραγματικότητα η ευκολότερη διαδρομή προς την κορυφή, είναι εύκολο να ακολουθηθεί και διαθέτει σταθερό υψόμετρο προς την κορυφή.

Συνθήκες Οδού: Κατά τη διάρκεια του χειμώνα ο δρόμος 4WD δεν είναι προσβάσιμος με αυτοκίνητο.

Μονοπάτι South Mount Elbert (Όχημα 2WD): 12,4 μίλια μετ‘ επιστροφής | Ανύψωση 5.000 πόδια | Τάξη 2

Αυτή είναι η ίδια διαδρομή με την παραπάνω με πρόσθετη απόσταση και λίγο περπάτημα στο δρόμο. Το χειμώνα, ο δρόμος προς το 4WD είναι συχνά αδιάβατος, καθιστώντας απαραίτητο να ξεκινήσετε από αυτό το μονοπάτι.

Χάρτης διαδρομής

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει την τυπική διαδρομή, τους δείκτες χιλιομέτρων, τους δείκτες ανύψωσης και πολλά άλλα για το μονοπάτι North Mount Elbert Trail και το South Mount Elbert Trail.

Mount Elbert Trail Χάρτης

Mount Elbert Trail Χάρτης

Θέλετε αυτόν τον χάρτη διαδρομής; Ορίστε ο σύνδεσμος.

Πεζοπορία στο όρος Elbert το χειμώνα

Οποιαδήποτε από τις παραπάνω διαδρομές μπορεί να πραγματοποιηθεί το χειμώνα. Φυσικά, χρειάζεται ο κατάλληλος εξοπλισμός και προετοιμασία για την κορυφή του Έλμπερτ το χειμώνα.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το μονοπάτι South Mount Elbert 2WD θα είναι το καλύτερο σημείο εκκίνησης σας, καθώς διαφημίζεται μόνο 1,8 μίλια στο δρόμο. Ο δρόμος προς το μονοπάτι North Mount Elbert είναι κλειστός το χειμώνα.

Κάμπινγκ για το όρος Έλμπερτ

Το μονοπάτι North Elbert διαθέτει τόνους διάσπαρτων κάμπινγκ κοντά στην κορυφή του μονοπατιού. Αυτή είναι μια καταπληκτική τοποθεσία για να περάσετε τη νύχτα.

Υπάρχουν επίσης δύο κατασκηνώσεις του Εθνικού Δάσους. Halfmoon East Campground & Elbert Creek Campground, που βρίσκεται στον δρόμο Halfmoon ακριβώς δίπλα στα μονοπάτια για το Mount Massive και το Mount Elbert. Το Elbert creek έχει θέσεις RV για λιγότερο από 35 πόδια RV και 17 σκηνές. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για κάθε κάμπινγκ στους παρακάτω συνδέσμους:

Halfmoon East Campground

Κάμπινγκ Elbert Creek

Και οι δύο χώροι κατασκήνωσης δεν διαθέτουν τοποθεσίες με δυνατότητα κράτησης, επομένως εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα. $7 ημερήσια τέλη για στάθμευση, $20 ανά τοποθεσία για διανυκτέρευση κάμπινγκ (2 οχήματα ή 1 RV). Οποιοδήποτε επιπλέον όχημα είναι 6 $.

Για το South Mount Elbert Trail, υπάρχουν σημεία κάμπινγκ στο Lakeview Campground: https://www.fs.usda.gov/recarea/psicc/recreation/camping-cabins/recarea/?recid=12486&actid=29

Τρέχουσες καιρικές συνθήκες:

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να δείτε την πρόγνωση του βουνού για αυτήν την περιοχή το πρωί της πεζοπορίας σας.

Twin Lakes, CO

Οδηγίες & Χώρος στάθμευσης

Οδηγίες προς το προορισμό North Mount Elbert Trailhead

Οδηγίες προς το South Mount Elbert Trailhead:

Πρόσθετες εικόνες

Θέα από το όρος Elbert

Θέα από το όρος Elbert

Mount Massive όπως φαίνεται στο όρος Elbert

Mount Massive όπως φαίνεται στο όρος Elbert

Θέα στις δίδυμες λίμνες από το όρος Elbert

Θέα στις δίδυμες λίμνες από το όρος Elbert

Ανατολή στο όρος Elbert

Ανατολή στο όρος Elbert

Μαξ Ντε Μαρέ

Μαξ Ντε Μαρέ

Ο Max DesMarais είναι ο ιδρυτής του Hiking & Fishing. Έχει πάθος για την ύπαιθρο και κάνει την υπαίθρια εκπαίδευση και περιπέτεια πιο προσιτή. Ο Max είναι δημοσιευμένος συγγραφέας για διάφορους ιστοτόπους εξωτερικού χώρου και μάρκετινγκ. Είναι έμπειρος πεζοπόρος, ταξιδιώτης, fly fisherman, trail runner και περνά τον ελεύθερο χρόνο του στην ύπαιθρο. Αυτές οι περιπέτειες του επιτρέπουν να δοκιμάσει τον εξοπλισμό, να μάθει νέες δεξιότητες και να βιώσει νέα μέρη ώστε να μπορεί να εκπαιδεύσει άλλους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτόν εδώ: πεζοπορία και ψάρεμα/σχετικά

Schreibe einen Kommentar