Πεζοπορία Ouzel Falls, Κολοράντο – Χάρτης μονοπατιών, εικόνες, περιγραφή και άλλα

3
Πεζοπορία Ouzel Falls, Κολοράντο – Χάρτης μονοπατιών, εικόνες, περιγραφή και άλλα

Το Ouzel Falls είναι μια όμορφη και εύκολη έως ενδιάμεση πεζοπορία που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του Εθνικού Πάρκου Rocky Mountain. Αυτή η πεζοπορία διαθέτει εκπληκτική θέα, καταρράκτες, ρυάκια, ευκαιρίες για ψάρεμα και τη δυνατότητα για τους πεζοπόρους να συνεχίσουν την πεζοπορία σε άλλους καταπληκτικούς προορισμούς. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πεζοπορία στους καταρράκτες Ouzel. Το Ouzel Falls συνδυάζεται συχνά με πεζοπορία στη λίμνη Ouzel ή/και στη λίμνη Bluebird.

Απόσταση – 5,32 μίλια μετ‘ επιστροφής (8,56 χλμ.)
Υψος – 9.472 πόδια (2887,07 μ.)
Κέρδος ανύψωσης – 1.216 πόδια (370,64 μέτρα)
Διάρκεια – 4-5 ώρες
Δυσκολία – Ενδιάμεσος
Τάξη: Πεζοπορία 1η τάξη
Τοποθεσία Trailhead – Wild Basin Trailhead (8.532 πόδια)

Γρήγορη πλοήγηση:
Διαδρομές | Χάρτης διαδρομής | Πληροφορίες για Κάμπινγκ | Καιρός | Κατευθύνσεις | Εικόνες

Ανάγκη γνώσης πληροφοριών

    • Αυτή η πεζοπορία βρίσκεται εντός του Εθνικού Πάρκου Rocky Mountain, επομένως απαιτείται άδεια εθνικού πάρκου. Η είσοδος είναι ο σταθμός Wild Basin Entrance που μπορεί να έχει ενημερωμένες πληροφορίες εδώ: https://www.nps.gov/romo/entrance_stations.htm
    • Ενδέχεται να απαιτούνται άδειες ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Αυτές οι πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.nps.gov/romo/planyourvisit/timed-entry-permit-system.htm
    • Η χειμερινή περίοδος έχει κλειστούς χώρους στάθμευσης, πράγμα που σημαίνει ότι οι πεζοπόροι πρέπει να σταθμεύουν στο μονοπάτι Wild Basin Winter Parking. (Περισσότερες πληροφορίες παρακάτω)
    • Τα σκυλιά δεν επιτρέπονται στο Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain.

Επιλογές διαδρομής πεζοπορίας

Η πιο κοινή επιλογή πεζοπορίας είναι από το Wild Basin Trailhead, ωστόσο ορισμένοι πεζοπόροι μπορεί να φύγουν από το Allenspark Trailhead. Αυτό το καθιστά μια μεγαλύτερη πεζοπορία, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά απλή. Συνιστούμε το Wild Basin Trailhead λόγω της δυνατότητας στους πεζοπόρους να απολαμβάνουν τους πάνω και κάτω καταρράκτες του Copeland στην πορεία.

Wild Basin Trailhead | 5,32 Μίλια μετ‘ επιστροφής (8,56 χλμ.) – Ανύψωση υψομέτρου 1.216 πόδια (370,64 μέτρα) | Τάξη 1

Οι πεζοπόροι ξεκινούν από το Wild Basin Trailhead όπου το μονοπάτι είναι πολύ καλά σηματοδοτημένο και καλά ταξιδεμένο. Το μονοπάτι έχει μπάνια, χάρτη μονοπατιών, μεγάλο χώρο στάθμευσης και οδηγεί γρήγορα τους πεζοπόρους στο μονοπάτι ακριβώς δίπλα στο πανέμορφο ποτάμι.

Σε απόσταση 0,4 μιλίων στην πεζοπορία, οι πεζοπόροι μπορούν να κάνουν παράκαμψη περίπου εκατοντάδων ποδιών για να δουν τους καταρράκτες του Copeland.

Περίπου 1,4 μίλια σε πεζοπόρους, θα πρέπει να στρίψετε αριστερά για να παραμείνετε στο μονοπάτι Wild Basin προς τους καταρράκτες Ouzel. Μετά από αυτό, η πεζοπορία αρχίζει να έχει πιο σοβαρό υψομετρικό κέρδος, ωστόσο ολόκληρη η πεζοπορία περιέχει σχετικά σταδιακά κέρδη.

Στη συνέχεια, οι πεζοπόροι θα πεζοπορήσουν προς το Calypso Cascades, όπου θα διασχίσουν μια πανέμορφη γέφυρα αμέσως μετά τη στροφή δεξιά προς τους καταρράκτες Ouzel.

2,6 μίλια μετά την πεζοπορία, οι πεζοπόροι θα φτάσουν στον καταρράκτη Ouzel. Αυτό είναι το εκατό πόδια που πρέπει να πάρουν όλοι στη βάση των καταρρακτών. Οι καταρράκτες είναι ορατοί από τη γέφυρα, αλλά αυτό το μονοπάτι είναι που προσφέρει την καλύτερη θέα.

Πεζοπορία Ouzel Falls το χειμώνα

Αυτή η πεζοπορία είναι προσβάσιμη το χειμώνα, αλλά θα πρέπει να έλκεται λόγω παγετώνων. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το χειμώνα, ο δρόμος προς το Wild Basin Trailhead κλείνει, πράγμα που σημαίνει ότι οι πεζοπόροι πρέπει να σταθμεύσουν στο Wild Basin Winter Trailhead. Απέχει περίπου 1 μίλι από το χειμερινό μονοπάτι μέχρι το καλοκαιρινό μονοπάτι και περίπου 150 πόδια υψόμετρο. Έτσι, το χειμώνα, οι πεζοπόροι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πεζοπορία επιπλέον 2 μιλίων μετ‘ επιστροφής.

Χάρτης διαδρομής

Χάρτης μονοπατιού Ouzel Falls

Προφίλ υψομέτρου Ouzel Falls

Camping For Ouzel Falls

Επειδή αυτή η πεζοπορία βρίσκεται στο RMNP, η κατασκήνωση σε αυτήν την περιοχή απαιτεί άδεια για backpacking στην άγρια ​​φύση. Υπάρχουν πολλές περιοχές για κάμπινγκ, συμπεριλαμβανομένου ενός σκηνικού στη λίμνη Ouzel που μπορείτε να κάνετε κράτηση. Πληροφορίες για τον τρόπο κράτησης είναι εδώ: https://www.nps.gov/romo/planyourvisit/wild_guide.htm#permit

Ουζέλ Lake Tentsite
Άνω κολπίσκο Ούζελ
Pine Ridge Tentsite
Aspen Knoll Tentsite
Τοποθεσία σκηνής Tahosa
Κάμπινγκ Thunder Lake (όχι πολύ κοντά, αλλά εξαιρετικό για Thunder Lake!)

Για καθένα από τα παραπάνω, δείτε αυτόν τον σύνδεσμο: https://www.nps.gov/romo/planyourvisit/site_details.htm

Αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες για καθεμία από τις τοποθεσίες σκηνής.

Ψάρεμα στον κολπίσκο Ouzel, στη λίμνη Ouzel και στο North St. Vrain Creek

Η λίμνη Ouzel είναι γνωστή για το φανταστικό ψάρεμα με μύγες. Όλα τα νερά γύρω από τη λίμνη, συμπεριλαμβανομένων των κολπίσκων και των άλλων λιμνών, έχουν φανταστικό ψάρεμα. Όλα πιάνουν και απελευθερώνουν νερά για τους ψαράδες. Αυτός είναι ένας φανταστικός προορισμός πεζοπορίας για να φέρετε το καλάμι. Αυτά είναι τεχνητό δέλεαρ, πιάνουν και απελευθερώνουν μόνο νερά.

Τρέχουσες καιρικές συνθήκες:

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να ελέγξετε το πρόγνωση βουνού για αυτήν την περιοχή το πρωί της πεζοπορίας σας.

Allenspark, CO

Οδηγίες & Χώρος στάθμευσης

Οδηγίες προς το προορισμό Wild Basin Trailhead:

Πρόσθετες εικόνες

Καταρράκτες ΟύζελΘέα στη λίμνη Ouzel

Ο κολπίσκος Ouzel λίγο πριν τη λίμνη

Ο κολπίσκος Ouzel λίγο πριν τη λίμνη

Πανόραμα της λίμνης Ουζέλ

Λίμνη Ouzel το χειμώνα

Μαξ Ντε Μαρέ

Μαξ Ντε Μαρέ

Ο Max DesMarais είναι ο ιδρυτής του Hiking & Fishing. Έχει πάθος για την ύπαιθρο και κάνει την υπαίθρια εκπαίδευση και περιπέτεια πιο προσιτή. Ο Max είναι δημοσιευμένος συγγραφέας για διάφορους ιστοτόπους εξωτερικού χώρου και μάρκετινγκ. Είναι έμπειρος πεζοπόρος, ταξιδιώτης, fly fisherman, trail runner και περνά τον ελεύθερο χρόνο του στην ύπαιθρο. Αυτές οι περιπέτειες του επιτρέπουν να δοκιμάσει τον εξοπλισμό, να μάθει νέες δεξιότητες και να βιώσει νέα μέρη ώστε να μπορεί να εκπαιδεύσει άλλους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτόν εδώ: πεζοπορία και ψάρεμα/περίπου

Schreibe einen Kommentar