Ράψτε μια υφασμάτινη μάσκα – Ένα σπίτι φτιαγμένο από το μηδέν

1
Ράψτε μια υφασμάτινη μάσκα – Ένα σπίτι φτιαγμένο από το μηδέν
μάθετε να ράβετε τη δική σας μάσκα

Στην εποχή του COVID-19 (ή του νέου κοροναϊού), μπορεί να ψάχνετε να φτιάξετε τη δική σας μάσκα στο σπίτι. Είναι αρκετά εύκολο αν έχετε λίγο ύφασμα, χάρακα, ψαλίδι και ραπτομηχανή.

Συμμετέχουμε στο Πρόγραμμα Συνεργατών της Amazon Services LLC, ένα διαφημιστικό πρόγραμμα συνδεδεμένων εταιρειών που έχει σχεδιαστεί για να μας παρέχει ένα μέσο για να κερδίζουμε χρεώσεις μέσω σύνδεσης με το Amazon.com και συνδεδεμένους ιστότοπους. Είμαστε επίσης θυγατρικές για άλλους και εγκρίνουμε μόνο τα προϊόντα που υποστηρίζουμε. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την πολιτική αποκάλυψης εδώ.

Εύκολη ραμμένη υφασμάτινη μάσκα

Σε αυτούς τους καιρούς του COVID-19, το CDC το συνιστά όλοι φοράμε μάσκες όταν είμαστε δημόσια για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους και να επιβραδύνουμε την εξάπλωση. Μπορείτε να φτιάξετε μια μάσκα πολύ εύκολα με λαστιχάκια και ένα μπλουζάκι. Αλλά αν θέλετε ένα πιο ασφαλές, μπορεί να προσαρμοστεί και να πλυθεί και να φορεθεί ξανά, αυτό θα σας βοηθήσει.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεστε σχέδιο, καρφίτσες ή ακόμα και σίδερο. Μπορείτε να προσαρμόσετε το υλικό και το σχέδιο για να σας ταιριάζει. Είναι απλό και χρειάζεται μόνο περίπου 30 λεπτά και μια ραπτομηχανή.

Μερικές συμβουλές

Αν θέλετε να φτιάξετε θηλιές για τα αυτιά αντί για κορδόνια, απλώς μειώστε το μήκος του σπιτικού σας κορδονιού σε περίπου 7 ίντσες για κάθε πλευρά. Ανάλογα με το πρόσωπό σας μπορεί να χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο. Πολλές διαφορετικές υφασμάτινες μάσκες ζητούν ελαστικό 1/8 ιντσών, το οποίο δεν είχα, αλλά αυτό θα μιμηθεί τις μπλε μάσκες που βλέπετε στα ιατρικά περιβάλλοντα.

Σχετική ανάρτηση: Ράψτε τις δικές σας μη χαρτοπετσέτες

Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε δύο κομμάτια υφάσματος καθώς αυτό είναι πιο αποτελεσματικός τρόπος. Μερικές συστάσεις για υφασμάτινη μάσκα περιλαμβάνουν 3 κομμάτια, τα οποία μπορείτε να κάνετε με αυτό. Σας συνιστούν επίσης να χρησιμοποιείτε διαφορετικά υλικά, όπως τζιν, βαμβάκι και μπλουζάκι. Αυτό μπορεί επίσης να γίνει με αυτό το μοτίβο.

Μπορείτε να βρείτε εμένα και άλλους στο λυκίσκος!


Εκτύπωση συνταγής


Ράψτε μια υφασμάτινη μάσκα

Χρειάζεστε μόνο περίπου 30 λεπτά και μερικά υπολείμματα υφάσματος για να φτιάξετε μια μάσκα για τον Covid-19 ή άλλη προστατευτική υφασμάτινη μάσκα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό βασίζεται στη σύσταση υφασμάτινης μάσκας CDC, η οποία απαιτεί δύο στρώσεις υφάσματος.

ράβοντας μια μάσκα


Οδηγίες

 1. Πρώτα, μετρήστε το πανί σας 7 in επί 9 in όπως συνιστάται από το CDC

 2. Στη συνέχεια θα κόψετε δύο κομμάτια υφάσματος για το κύριο σώμα της μάσκας. Χρειάζεστε τουλάχιστον δύο για να είναι πιο αποτελεσματική η μάσκα.

 3. Αφού μετρήσετε τα δύο κομμάτια, ράψτε τα μεταξύ τους, με τις δεξιές πλευρές η μία απέναντι από την άλλη χρησιμοποιώντας περιθώριο ραφής τέταρτης ίντσας. Αφήστε μια μικρή τρύπα περίπου μια ίντσα περίπου για να την γυρίσετε προς τα δεξιά.

 4. Αφού το σβήσετε, ράψτε τις άκρες, το οποίο φωλιάζει στις ραφές σας. Φροντίστε να βάλετε τις άκρες της τρύπας και να τις ράψετε επίσης

 5. Στη συνέχεια, μπορείτε να διπλώσετε τη μάσκα σας. Αυτό είναι όπου οι καρφίτσες θα ήταν χρήσιμες αλλά δεν είναι απαραίτητες. Μπορείτε να κάνετε τρεις ή δύο πτυχώσεις έτσι ώστε η μάσκα να απλώνεται πάνω από το στόμα σας και να στρογγυλεύει γύρω από το πρόσωπό σας για να προστατεύει το στόμα και τη μύτη.

 6. Ράψτε τις πτυχές προς τα κάτω με περιθώριο ραφής ένα τέταρτο της ίντσας

 7. Στη συνέχεια, θα κάνετε τις χορδές. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποίησα περισσότερο από το ύφασμα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται. Είχα επίσης επιτυχία με νήματα και κορδόνια παπουτσιών. Υπάρχει η επιλογή να δημιουργήσετε βρόχους αντί για χορδές, αλλά αυτές οι οδηγίες είναι για χορδές. Αν θέλετε θηλιές, απλώς κάνετε πιο κοντές χορδές και τις ράβετε στη μάσκα.

 8. Μετρήστε μια λωρίδα υφάσματος πλάτους 2-3 ίντσες κατά τουλάχιστον 20 ίντσες.

 9. Αντιμετωπίστε τη λάθος πλευρά προς τα πάνω, διπλώστε προς τα μέσα προς τη μέση της λωρίδας. Ράψτε κατά μήκος αυτού χρησιμοποιώντας ένα τέταρτο της ίντσας περιθώριο ραφής. Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.

 10. Στη συνέχεια, διπλώστε όλο το μήκος του κομματιού στη μέση και σημαδέψτε το με ένα παστέλι. Βρείτε το κομμάτι της μάσκας σας και διπλώστε το στη μέση κατά μήκος των πτυχών, κατά πλάτος (στυλ χοτ ντογκ) και σημαδέψτε με ένα κραγιόνι

 11. Στη συνέχεια, διπλώστε τις δύο άκρες μεταξύ τους και ράψτε κατά μήκος των άκρων. Ίσως χρειαστεί να κατεβείτε στο 1/8 της ίντσας περιθώριο ραφής

 12. Όταν φτάσετε μερικά εκατοστά πάνω από το λευκό σημάδι, προσπαθήστε να ευθυγραμμίσετε τη μάσκα σας στο εσωτερικό της μακριάς λωρίδας. Θέλετε και οι δύο να στερεώσετε τη μάσκα στο κορδόνι με αυτόν τον τρόπο, αφήνοντας ίσες ποσότητες από τη λωρίδα πάνω και κάτω από την ίδια τη μάσκα, ώστε να μπορείτε να τη δέσετε πίσω από το κεφάλι σας.

 13. Ολοκληρώστε το ράψιμο της υπόλοιπης λωρίδας.

 14. Επαναλάβετε σε μια άλλη λωρίδα και στην άλλη πλευρά της μάσκας.

  μάθετε να ράβετε τη δική σας μάσκα


Σημειώσεις συνταγής

Καρφιτσώστε για αργότερα:

ράψτε τη δική σας υφασμάτινη μάσκα στο σπίτι

Schreibe einen Kommentar