Τι έμαθε ένα κορίτσι από τις μέλισσες της

1
Τι έμαθε ένα κορίτσι από τις μέλισσες της


Τι έμαθε ένα κορίτσι από τις μέλισσες της

Μεγάλωσα με μέλισσες. Ο πατέρας μου μεγάλωσε πολλές κυψέλες για πολλά χρόνια και θυμάμαι ότι «βοηθούσα» σχεδόν με ό,τι μπορούσα. Είχα ένα ειδικό σημείο στην αυλή, το «σημείο μέλισσας» μου, όπου μπορούσα να σταθώ με ασφάλεια και να παρακολουθώ από απόσταση ενώ ο μπαμπάς ήταν με το κοστούμι μελισσών και φρόντιζε τις κυψέλες.

Εφόσον οι κυψέλες δεν ενοχλούνταν, μπορούσαμε να τις πλησιάσουμε πολύ, μέσα σε ένα ή δύο πόδια. Ο μπαμπάς εξηγούσε ότι οι μέλισσες ήξεραν ποιοι είμαστε και ότι δεν τους βλάψαμε, και αν περπατούσαμε απαλά και σιωπούσαμε τις φωνές μας, δεν θα τους πείραζε αν τις βλέπαμε να δουλεύουν. Ακουμπούσαμε σε ένα δέντρο δίπλα στις κυψέλες και παρακολουθούσαμε τις μέλισσες να πηγαινοέρχονται, να κουβαλούν γύρη, να χορεύουν στο πλατύσκαλο και να κρατούν την κυψέλη τακτοποιημένη. Ήταν απολύτως συναρπαστικοί.

Το να βοηθήσω στην εκτροφή μελισσών με δίδαξε υπομονή και σεβασμό.

Στην κυψέλη πρέπει να κερδίσετε το δρόμο σας προς την κορυφή, και μόνο οι πιο έμπειρες μέλισσες επιτρέπεται να βγουν έξω και να μαζέψουν γύρη και νέκταρ. Μέσω της κίνησης που μοιάζει με χορό, οι εισερχόμενες μέλισσες λένε στις εξερχόμενες μέλισσες πού είναι το καλύτερο νέκταρ. Μια μέλισσα που προσγειώνεται με σάκους γεμάτους γύρη και στομάχι γεμάτο νέκταρ θα περάσει τα αγαθά της σε μια νεότερη μέλισσα, η οποία στη συνέχεια θα τη μεταφέρει στην κυψέλη. Κάθε μέλισσα έχει έναν σκοπό και κάθε μέλισσα ξέρει τι συμβαίνει στην κυψέλη ανά πάσα στιγμή.

Η βοήθεια στην εκτροφή μελισσών με δίδαξε την αξία της επικοινωνίας και της ομαδικής εργασίας.

Βοηθήσαμε να φροντίσουμε τις μέλισσες όλο το χρόνο, και ήρθε η εποχή του μελιού, ήταν η σειρά τους να βοηθήσουν στη φροντίδα μας μοιράζοντας λίγο από το μέλι τους. Αν ήταν μια υπέροχη χρονιά, θα είχαν μαζέψει περισσότερο από αρκετά για αυτούς, και μερικά και για εμάς. Οι μέλισσες είναι σαν τους απόλυτους παρασκευαστές, φροντίζοντας πάντα να έχουν άφθονη γύρη και μέλι για να διαρκέσουν στις δύσκολες στιγμές.

Η βοήθεια στην εκτροφή μελισσών με δίδαξε σχετικά με την προετοιμασία και τον μελλοντικό προγραμματισμό.

Οι μέλισσες μας ήταν μέρος του αγροκτήματος. ήταν πάντα γύρω από το σπίτι, σταματούσαν στο λουτρό πουλιών για να πιουν ένα ποτό, αλλά κυρίως αναπηδούσαν από λουλούδι σε λουλούδι στην αυλή και στον κήπο. Δούλευαν από τον ήλιο μέχρι τη δύση του ηλίου κάθε μέρα.

Σε ηλικία δέκα ετών, το να βοηθήσω το μέλι να βγει από τη χτένα ήταν το μεγάλο γεγονός της χρονιάς. Αφού περιποιούσαμε τις μέλισσες όλο το καλοκαίρι και μαζέψαμε τα βαριά κουτιά της κυψέλης το φθινόπωρο, μετατρέπαμε τη μικροσκοπική κουζίνα μας στο δωμάτιο εξαγωγής μελιού. Τέσσερα κάθε φορά τα κουφώματα κλωσόντουσαν και μετά το μέλι φιλτράρονταν και εμφιαλώνονταν. Το σπίτι έσταζε πάντα μέλι όταν τελειώσαμε.

Η βοήθεια στην εκτροφή των μελισσών με δίδαξε ότι η σκληρή δουλειά αποδίδει.Μπαμπάς Κρύσταλ Μέλι


Fast forward 20 χρόνια και ο Karl και εγώ πηγαίνουμε στην πρώτη μας άνοιξη στο πρώτο μας σπίτι μαζί. Η εκτροφή μελισσών ήταν στην κορυφή της λίστας μας! Οι προμήθειες και οι μέλισσες παραγγέλθηκαν επίσημα και σύντομα θα συναρμολογήσουμε πλαίσια και θα περιμένουμε την άφιξη των μελισσών στα μέσα Απριλίου.

Οι μέλισσες είναι πραγματικά κάτι ξεχωριστό. Εάν δεν είστε σε θέση να μεγαλώσετε το δικό σας, αλλά απολαμβάνετε το μέλι, μπορείτε να βοηθήσετε τις μέλισσες φυτεύοντας τα αγαπημένα τους λουλούδια στην αυλή σου. Οι μέλισσες έχουν πολλές ενδιαφέρουσες ιδιορρυθμίες και συμπεριφορές – και κάθε μικρό πράγμα που μαθαίνω για αυτές με κάνει να νιώθω περισσότερο δέος για τη δουλειά τους.

Ως παιδί έμαθα πολλά από τις μέλισσες μας και μπορώ μόνο να φανταστώ τι θα μάθω από αυτές ως ενήλικας!

Αναζητάτε βιολογικό, ακατέργαστο μέλι από αξιόπιστη πηγή;
Συνιστούμε ανεπιφύλακτα τις τροπικές παραδόσεις!
Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε τις τιμές και να αγοράσετε μέλι (affiliate).

βιολογικό ωμό μέλι 250x250

[spacer height=”20px”]

Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι εάν κάνετε κλικ σε αυτούς και καταλήξετε να αγοράσετε ένα αντικείμενο (οποιοδήποτε αντικείμενο, όχι απαραίτητα αυτό που πρότεινα!) μπορεί να λάβω χρηματική ή άλλη αποζημίωση. Η τιμή που πληρώνετε δεν επηρεάζεται από τη χρήση αυτού του συνδέσμου και η αγορά πραγμάτων που θα λάβατε ούτως ή άλλως μέσω ενός συνδέσμου συνεργάτη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να υποστηρίξετε τον αγαπημένο σας blogger και συνάδελφο οικοδεσπότη! Ευχαριστώ!

Αυτή η ανάρτηση εμφανίζεται στο Homestead Barn Hop!
Ένα υπέροχο μέρος για να δείτε άλλη διασκέδαση που σχετίζεται με το Homesteading!

Schreibe einen Kommentar