Το κλειδί για μια όμορφη αυλή βρίσκεται στην πόρτα της καλλιεργητικής περιόδου

0
Το κλειδί για μια όμορφη αυλή βρίσκεται στην πόρτα της καλλιεργητικής περιόδου

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό για μια καλά διατηρημένη αυλή από τη θεραπεία που λαμβάνει στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου. Ωστόσο, λίγα πράγματα είναι πιο μπερδεμένα (και κακώς εκτελεσμένα) από έναν ανοιξιάτικο καθαρισμό. Αυτά είναι τα 10 απλά βήματα που χρησιμοποιώ για να καθοδηγήσω τον τεχνίτη μας στην έντεχνη διαδικασία που είναι γνωστή ως ο ανοιξιάτικος καθαρισμός. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή ονοματολογία, ένας ανοιξιάτικος καθαρισμός δεν είναι τόσο απλός όσο «να βάλετε κάτω σάπια φύλλα». Αυτά τα βήματα προορίζονται να γίνουν με τη σειρά. είναι δοκιμασμένα και αληθινά.

Βήμα 1. Κλαδέψτε όλους τους θάμνους και το καλλωπιστικό φυτικό υλικό. Το κλάδεμα πρέπει να γίνεται για να διατηρηθούν τα φυτά στο κατάλληλο μέγεθος, για να αφαιρεθεί η ανθυγιεινή ανάπτυξη (ρουφήγματα, διασταυρωμένα κλαδιά και άρρωστα ή μολυσμένα κλαδιά), για τη βελτίωση/διατήρηση της υγείας και της ευρωστίας του φυτού και για τη δημιουργία ενός αισθητικά ευχάριστο σχήμα. Οι μηχανές κοπής πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για μείωση μεγέθους και σχήματος. Το κλάδεμα γίνεται με το χέρι.

1

Βήμα 2. Ξεριζώστε καλά, καθαρίστε τα υπολείμματα από τα κρεβάτια, αφαιρέστε τα αμπέλια από τη βάση των φυτών και αφαιρέστε τυχόν σάπια φύλλα που έχουν γίνει πάνω από 2″ πάχος.

2

Βήμα 3. Χαράστε μια καθοριστική άκρη γύρω από όλα τα κρεβάτια με το χέρι. Αυτό θα πρέπει να δημιουργήσει έναν καθαρό ορισμό μεταξύ του χώρου του γκαζόν και του κρεβατιού και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε αυτόν τον ορισμό καθ ‚όλη τη διάρκεια του έτους. Οι άκρες πρέπει να έχουν βάθος 3″-5″. Το πιο βαθύ είναι το καλύτερο.

3

3β


Βήμα 4.
Δυναμικό άκρο γύρω από όλους τους περιπάτους, τα αίθρια, τα κράσπεδα και τα μονοπάτια. Συλλέξτε, αφαιρέστε και καθαρίστε όλα τα υπολείμματα.

Βήμα 5. Λιπάνετε όλο το φυτικό υλικό με ένα ισορροπημένο λίπασμα. Το λίπασμα θα πρέπει να τοποθετείται κοντά στη σταλακτηρία των φυτών. Χρησιμοποιήστε ένα φλιτζάνι λίπασμα ανά 12″ διάμετρο πλάτους φυτού. Χρησιμοποιήστε μία λίβρα (3 φλιτζάνια) ανά 1″ διαμέτρου κορμού δέντρου.

Βήμα 6. Εφαρμόστε προφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο (καταπολέμηση ζιζανίων) σε όλους τους χώρους του κρεβατιού. Το προφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο προορίζεται να περιορίσει την ανάπτυξη των ζιζανίων καθ‘ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Βήμα 7. Σκουπίστε τις περιοχές του γκαζόν για να αφαιρέσετε τα συντρίμμια. Χρησιμοποιήστε είτε μια πλαστική τσουγκράνα είτε μια τσουγκράνα μπαμπού. Η τσουγκράνα μπορεί να γίνει σε συνδυασμό με φυσητήρα.

Βήμα 8. Εφαρμόστε 1,5″-2″ φρέσκου διπλού τεμαχισμένου στρώματος σκληρού ξύλου. Το επίστρωμα πρέπει να απλώνεται ομαλά με το χέρι για να δημιουργήσετε μια συνεπή και ευχάριστη εμφάνιση. ΜΗΝ γεμίστε τις άκρες του κρεβατιού με σάπια φύλλα. Το επίστρωμα πρέπει να είναι πολύ λεπτό στη βάση (στέλες) των φυτών.

Βήμα 9. Ξεσκαρτάρετε όλα τα καταστρώματα, τα αίθρια, τους περιπάτους και τα μονοπάτια.

Βήμα 10. Αν είναι απαραίτητο, αφαιρέστε τους περιπάτους, τις αυλές και τους δρόμους.

Ακολουθώντας αυτά τα 10 βήματα (με τη σειρά) είναι βέβαιο ότι η αυλή σας θα λειτουργήσει για τη χρονιά. Εάν είστε „κάντε το μόνοι σας“ ή το προσλαμβάνετε, βεβαιωθείτε ότι αυτά τα βήματα είναι μέρος της ετήσιας ρουτίνας καθαρισμού σας!

Προσαρμοσμένο τοπίο στη ΒΔ Ουάσιγκτον DC

Schreibe einen Kommentar