Το Μετρό – Εθνικό Πάρκο Zion [Complete Guide With Maps & Photos]

2
Το Μετρό – Εθνικό Πάρκο Zion [Complete Guide With Maps & Photos]

Η πεζοπορία στο μετρό στο εθνικό πάρκο Zion είναι μια απίστευτη εμπειρία. Μόνο περίπου 80 άτομα επιτρέπεται να το κάνουν πεζοπορία την ημέρα, και πρέπει να λάβετε άδεια πριν σταθμεύσετε στο μονοπάτι. Εάν έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε άδεια, φροντίστε να επωφεληθείτε.

Απόσταση: 9 μίλια μετ‘ επιστροφής (14,48 χλμ.)
Ανύψωση: περίπου 1.400 πόδια (426 μέτρα)
Ώρα πεζοπορίας: 5-8 ώρες
Δυσκολία: Κουραστικός

Γρήγορη πλοήγηση:
Μονοπάτια | Χάρτης | Κατευθύνσεις | Αδεια | Καιρός

Χρειάζεται να γνωρίζετε πληροφορίες:

  • Αυτή η πεζοπορία είναι πιο δύσκολη από την κατάσταση απολαβής χιλιομέτρων και υψομέτρου λόγω του μη καλά συντηρημένου μονοπατιού, των διασταυρώσεων ποταμών και του γενικά δύσκολου εδάφους. Σχεδιάστε να διαρκέσει περισσότερο από όσο θα περιμένατε.
  • Αυτή η πεζοπορία απαιτεί άδεια. Διαβάστε παρακάτω την ενότητα αδειών μας για λεπτομέρειες.
  • Υπάρχουν δύο διαφορετικές διαδρομές για να κάνετε αυτό το ταξίδι Η πιο συνηθισμένη διαδρομή είναι από κάτω προς τα πάνω. Η άλλη επιλογή είναι από πάνω προς τα κάτω. Η κορυφή προς τα κάτω απαιτεί εξοπλισμό ραπέλ. Αυτό το άρθρο θα καλύψει την κοινή διαδρομή για τους μέσους πεζοπόρους.
  • Αυτή η πεζοπορία βρίσκεται περίπου 30 λεπτά μακριά από το Κέντρο Επισκεπτών Zion και όχι στο φαράγγι Zion.

Τα Μονοπάτια

Διαδρομή από κάτω προς τα πάνω (πιο συνηθισμένη)

Το μονοπάτι προς το μετρό δεν είναι πραγματικά μονοπάτι, αλλά ποτάμι, το Left Fork of North Creek. Στην κορυφή του μονοπατιού, κατεβαίνετε γρήγορα στο Left Fork, όπου ξεκινάτε την πεζοπορία 4,5 μιλίων επάνω στις πλευρές του ποταμού Left Fork προς το μετρό. Θα χρειαστεί να κάνετε rock hop πολλές φορές, να διασχίσετε το ποτάμι και θα δείτε πολλές όμορφες πισίνες με νερό (πολλές από τις οποίες περιέχουν ιριδίζουσα πέστροφα)

Διαδρομή από πάνω προς τα κάτω (Απαιτείται Rappelling)

Η λιγότερο συνηθισμένη, αλλά πολλοί θεωρούν πιο συναρπαστική διαδρομή προς το μετρό είναι από την κορυφή προς τα κάτω ξεκινώντας από το Wildcat Canyon Trailhead. Αυτή η διαδρομή είναι μια πεζοπορία 9,5 μιλίων και απαιτεί 60 πόδια σχοινί, ράπελ σε βράχο και κάποιον που μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα χαθείτε. Θα χρειαστεί επίσης να κολυμπήσετε για διάφορα μέρη της πεζοπορίας.

Και τα δύο Trailheads βρίσκονται στην Kolob Terrace Road. (Δείτε οδηγίες παρακάτω).

Χάρτης διαδρομής

Φτιάξαμε αυτόν τον χάρτη διαδρομής της πεζοπορίας από κάτω προς τα πάνω από το Left Fork Of North Creek Trailhead:

Χάρτης διαδρομής του μετρό Zion

Χάρτης διαδρομής του μετρό Zion

The Subway Trail Map - Εθνικό Πάρκο Zion

The Subway Hike: Bottom Up

Από το χώρο στάθμευσης του Left Fork Trailhead, θα αρχίσετε γρήγορα να κατεβαίνετε προς το ποτάμι στο οποίο θα περπατήσετε μέχρι το μετρό. (Η παρακάτω εικόνα είναι τραβηγμένη αμέσως μετά το μονοπάτι, με κατεύθυνση προς τον προορισμό σας, το Μετρό. Μπορείτε να δείτε το ποτάμι κάτω.

Σημαντική σημείωση:

Λίγο μετά την έξοδο από την κεφαλή του μονοπατιού, ακολουθήστε το καλοτάξιδο μονοπάτι που έχει κόψει και σκάψει στους κορμούς του εδάφους. Οι πεζοπόροι θα παρατηρήσουν ότι μια ρεματιά / ξηρή απορροή ρέματος συνεχίζεται προς τα κάτω και προς τα δεξιά. Πολλοί άνθρωποι παίρνουν κατά λάθος την αποχέτευση στα δεξιά που έχει μαύρα βράχια και πολλά ίχνη από πεζοπόρους που έκαναν λάθος στροφές. Μην το κάνετε και παραμείνετε στο διατηρημένο μονοπάτι.

Left Fork Trailhead

Το μετρό

Δεν θέλω να δώσω πάρα πολλές φωτογραφίες, αλλά ελπίζω ότι αυτές θα σας δώσουν αρκετό λόγο για να δείτε αυτήν την πεζοπορία.

Μετρό Πεζοπορία Zion

The Waterfall Room

Θέλετε να πάμε για μπάνιο; Για να φτάσετε στο δωμάτιο του καταρράκτη, θα πρέπει να πηδήξετε σε μερικές λίμνες νερού και να κολυμπήσετε μέχρι την ανταμοιβή σας. Αξίζει τον κόπο.

Άδεια πεζοπορίας μετρό

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να λάβετε άδεια. Μπορείτε να κάνετε αίτηση ηλεκτρονικά, 3 μήνες πριν από το ταξίδι σας με χρέωση λοταρίας 5 $ (μη επιστρέψιμη). Μπορείτε επίσης να κάνετε αίτηση για κλήρωση της τελευταίας στιγμής 2-7 ημέρες πριν από την πεζοπορία ή μπορείτε να λάβετε άδεια εισόδου την ημέρα ή την προηγούμενη ημέρα της πεζοπορίας σας. Αυτό το τελευταίο είναι μια επικίνδυνη επιλογή, αλλά κατά τη διάρκεια των λιγότερο συχνών μηνών, μπορείτε σχεδόν να εγγυηθείτε μια θέση με αυτόν τον τρόπο.

Οι άδειες εισόδου μπορούν να ληφθούν στο Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Πάρκου Zion

Θέλετε να κάνετε αίτηση online; Δες εδώ: https://www.nps.gov/zion/planyourvisit/subwaypermits.htm

Κόστος άδειας:

15 $ για 1-2 άτομα
$20 για 3-7 άτομα
25 $ για 8-12 άτομα

Τι να φορέσω Πεζοπορία στο μετρό;

Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να βρέξετε τα πόδια σας στο τέλος της πεζοπορίας, και ενδεχομένως νωρίς σε περιόδους με υψηλό νερό. Όπως τα στενά, μπορεί να κάνετε πεζοπορία με βρεγμένα πόδια όλη μέρα. Απλώς να είστε προετοιμασμένοι για αυτό και να παραμένετε ζεστοί για όποιες συνθήκες θερμοκρασίας πρόκειται να είναι.

Οδηγίες προς το προορισμό Trailheads on Kolob Terrace Road.

Left Fork Trailhead (Κάτω επάνω)

Wildcat Canyon Trailhead (από πάνω προς τα κάτω)

Άλλες πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Zion

Εάν είστε λίγο νευρικοί για την πεζοπορία στο μονοπάτι του Angel’s Landing ή ίσως χρειάζεστε μερικές επιπλέον πεζοπορίες στη Zion, θα πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξετε τα ακόλουθα:

Έχουμε επίσης έναν οδηγό για το Οι καλύτερες πεζοπορίες στη Σιών που πρέπει να ελέγξετε.

Μετεωρολογική πρόγνωση

Springdale, UT

Σήμερα

Ηλιόλουστος. Υψηλό κοντά στους 47, με τη θερμοκρασία να πέφτει γύρω στους 45 το απόγευμα. Βόρειος άνεμος 6 με 9 mph.

Απόψε

Σχεδόν ξεκάθαρα. Χαμηλός γύρω στους 21, με τη θερμοκρασία να αυξάνεται γύρω στους 24 τη νύχτα. Βόρειος βορειοανατολικός άνεμος περίπου 7 mph.

Σάββατο

Ηλιοφάνεια, με υψηλό κοντά στα 54. Νοτιοανατολικός άνεμος περίπου 5 mph.

Το βράδυ του Σαββάτου

Κυρίως αίθριος, με χαμηλή περίπου 27. Ανατολικός βορειοανατολικός άνεμος περίπου 6 mph.

Κυριακή

Κυρίως ηλιοφάνεια, με υψηλή θερμοκρασία κοντά στα 55. Νότιος νοτιοανατολικός άνεμος 5 με 12 mph.

ΚΥΡΙΑΚΗ βραδυ

Κυρίως αίθριος, με χαμηλό περίπου 25.

Δευτέρα

Ηλιοφάνεια, με υψηλό κοντά στους 58.

Schreibe einen Kommentar