Χειμερινό έγκαυμα: Αιτία ανησυχίας

0
Χειμερινό έγκαυμα: Αιτία ανησυχίας

Αυτό το άγριο κρύο που περνάμε μπορεί να σας κάνει να νιώσετε σαν να μείνετε μέσα δίπλα σε μια φωτιά, με μια κουβέρτα και λίγο ζεστό τσάι. Δεν είστε ο μόνος που υποφέρει – ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας που τα περισσότερα «χειμωνιάτικα εγκαύματα» ή αποξήρανση συμβαίνουν στα φυτά.

Οι μέρες με αέρα τραβούν την υγρασία από τα φύλλα των φυτών και επειδή το έδαφος είναι παγωμένο, η περισσότερη υγρασία από το νερό της βροχής τρέχει αντί να εισχωρήσει στο έδαφος. Οι χαμηλές θερμοκρασίες όπως είδαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο συμβάλλουν στη ζημιά του χειμώνα, μαζί με το βαρύ χιόνι και τον πάγο που προκαλούν το σπάσιμο των κλαδιών. Τα πλατύφυλλα αειθαλή (καμέλια, πουρνάρια, ροδόδεντρα) και τα δέντρα με εύθραυστο ξύλο (αχλαδιά Μπράντφορντ) είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις καταστροφές του χειμώνα. Η πρόληψη αυτού του είδους της ζημιάς δεν είναι εγγυημένη, αλλά υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποφύγετε τη ζημιά εκ των προτέρων αντί να προσπαθήσετε να την επισκευάσετε εκ των υστέρων.

  • Τα φυτά πρέπει να επιλέγονται για το τοπίο σας με βάση την ανθεκτικότητά τους στη ζώνη σας. Η φύτευση φυτών που δεν είναι ικανά να επιβιώσουν τους χειμερινούς μήνες της περιοχής σας σας κάνει πιο διατεθειμένους να ζημιώσετε το χειμώνα.
  • Προσπαθήστε να φυτέψετε φυτά όπου θα προστατεύονται από τους κρύους χειμωνιάτικους ανέμους.
  • Ψεκάστε ένα αντιαξηραντικό υλικό σε ευάλωτους θάμνους (Πουλαράκια, Πυξάρι, Ναντίνα, Αζαλέα κ.λπ.). Αυτή η επίστρωση μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή απώλειας υγρασίας, αλλά θα πρέπει να εφαρμόζεται ξανά κάθε φορά που η θερμοκρασία ανεβαίνει πάνω από το μηδέν για τουλάχιστον 24 ώρες.
  • Αποφύγετε τη φύτευση φυτών σε περιοχές όπου η χιονόπτωση μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα. Λάβετε υπόψη πού είναι πιο πιθανό να συσσωρευτεί χιόνι με βάση το καθάρισμα χιονιού, το φτυάρι και το χιόνι που πέφτει από ταράτσες.
  • Περιβάλλετε τα ευαίσθητα φυτά με κάποιο είδος φράγματος ανέμου, όπως ένα από λινάτσα.
  • Ποτίστε γενναιόδωρα με την πάροδο του χρόνου προτού δημιουργηθούν σκληρές χειμερινές συνθήκες και φροντίστε να στρώσετε κρεβάτια σε βάθος 3″ για να διατηρήσετε την υγρασία.
  • Κλαδέψτε κατάλληλα για να εξασφαλίσετε ότι τα φυτά είναι δομικά υγιή.
  • Εάν η άγρια ​​ζωή είναι ένα πρόβλημα στην περιοχή σας, χρησιμοποιήστε απωθητικά για να αποτρέψετε τα ελάφια να βόσκουν στα φυτά σας τους δύσκολους χειμερινούς μήνες.
  • Χρησιμοποιήστε χλωριούχο μαγνήσιο αντί για χλωριούχο νάτριο για την αποπάγωση για να αποφύγετε ακούσια ζημιά στα φυτά.
  • Χρησιμοποιήστε σπόρους πτηνών ή άμμο αντί για αλάτι για πρόσφυση σε ολισθηρές περιοχές.

Η σωστή συντήρηση όλο το χρόνο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αποξήρανσης των φυτών στο τοπίο σας. Εάν ανησυχείτε για ζημιές το χειμώνα, μη διστάσετε να το κάνετε Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

Schreibe einen Kommentar