5 μεγαλύτερα λάθη εξωραϊσμού » Lawn Connections, LLC

0
5 μεγαλύτερα λάθη εξωραϊσμού » Lawn Connections, LLC

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Οι χώροι της μπροστινής και της πίσω αυλής σας παρέχουν ατελείωτες ευκαιρίες για να αυξήσετε τη λειτουργικότητα και την αισθητική εμφάνιση μέσω του εξωραϊσμού. Ανάλογα με τις ανέσεις που επιλέγετε να έχετε, μπορείτε να κάνετε τα πάντα, από τη διοργάνωση πάρτι μπάρμπεκιου και ημέρες πισίνας στην ιδιοκτησία σας μέχρι απλά να απολαύσετε ένα υπέροχο βιβλίο με θέα σε ένα υπέροχο εξωτερικό περιβάλλον.

Οι εξωτερικές βελτιώσεις όπως ο εξωραϊσμός και η δημιουργία υπαίθριων οάσεων δεν είναι μόνο ευεργετικές για την ψυχική σας υγεία. Η έρευνα δείχνει ότι κάνοντας βελτιώσεις στα κράσπεδα μπορεί να κάνει το σπίτι σας να πουλήσει 7% περισσότερο από παρόμοια σπίτια με λιγότερο ελκυστικό εξωτερικό. Επομένως, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού επιθυμούν να επενδύσουν στον εξωραϊσμό.

Τούτου λεχθέντος, δεν οδηγούν όλες οι προσπάθειες βελτίωσης του σπιτιού σε καλύτερη αξία – αυτό συμβαίνει μόνο εάν αφιερώσετε χρόνο για να σχεδιάσετε, να βρείτε επαγγελματίες και να βεβαιωθείτε ότι η εργασία εξωραϊσμού σας εκτελείται σωστά.

Στη Lawn Connections, έχουμε δεκαετίες τεχνογνωσίας σε διάφορα είδη βελτιώσεων εξωτερικού χώρου. Σύμφωνα με τους ειδικούς μας, αυτά είναι μερικά από τα κοινά λάθη που κάνουν οι ιδιοκτήτες σπιτιού κατά τη διαμόρφωση του τοπίου:

Ξεκινήστε τη δουλειά σας στον εξωραϊσμό χωρίς σχέδιο

Η αποτυχία να γίνει ένα σχέδιο πριν από ένα έργο εξωραϊσμού οδηγεί σε διάφορα προβλήματα. Τις περισσότερες φορές, καταλήγετε σε μια αυλή γεμάτη με αταίριαστα φυτά και χαρακτηριστικά, ασύνδετα αρχιτεκτονικά στυλ μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού, και ένα έργο που υπερβαίνει τον προϋπολογισμό.

Είναι κρίσιμο να κάνετε ένα σχέδιο πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε έργο εξωραϊσμού, όσο μικρό κι αν είναι. Το καλύτερο θα ήταν να αποφασίσατε, σε συνεννόηση με έναν επαγγελματία, το συγκεκριμένο θέμα ή το στυλ που θέλετε. Ο ειδικός σε θέματα εξωραϊσμού μπορεί να σας βοηθήσει να βάλετε το όραμά μας σε χαρτί και να εργαστείτε για τις πρακτικές πτυχές του σχεδίου. Το σχέδιο αποφασίζει πώς λειτουργεί ο εξωραϊσμός με άλλα στοιχεία, όπως η σκληρή διαμόρφωση ή η εγκατάσταση ενός καταστρώματος/αίθρου.

Κάντε το σχέδιο όσο το δυνατόν πιο λεπτομερές. Αποφασίστε πού πηγαίνει κάθε είδος φυτού/θάμνου σε σχέση με όλα τα άλλα φωτιστικά καθώς και με το σχήμα και το στυλ του σπιτιού σας. Βρείτε τρόπους να συνδυάσετε το εσωτερικό και το εξωτερικό για να δημιουργήσετε αρμονία σε ολόκληρο το σπίτι.

Φυσικά, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τον προϋπολογισμό σας. ένας επαγγελματίας μπορεί να σας βοηθήσει να καταργήσετε σταδιακά το έργο σας εάν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να το κάνετε ταυτόχρονα. Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος είναι να παραβλέπουμε το κόστος συντήρησης του γκαζόν κατά τον σχεδιασμό ενός κήπου. Οι κήποι πρέπει να ποτίζονται, να ξεριζώνονται και να φροντίζονται. βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να πληρώσετε κάποιον εάν δεν έχετε χρόνο να το κάνετε μόνοι σας.

Πάρα πολλά διακοσμητικά στοιχεία

Δεν είναι ασυνήθιστο να βρείτε ιδιοκτήτες σπιτιού που βάζουν πάρα πολλά είδη φυτών στην αυλή και στο γκαζόν. Μπορεί επίσης να τοποθετήσουν πάρα πολλά διακοσμητικά στοιχεία που τραβούν την προσοχή, να υπερισχύουν του χώρου και να διαταράσσουν την αρμονία της περιοχής.

Όταν σχεδιάζετε τα φυτά και τα διακοσμητικά σας στοιχεία, να θυμάστε πάντα ότι το λιγότερο είναι περισσότερο. Ένας ή δύο καλά τοποθετημένοι, που τραβούν την προσοχή αρκούν. όλα τα άλλα μέρη πρέπει να είναι σίγαση και να συμπληρώνουν τα κύρια κομμάτια. Ο στόχος σας, κατά τη διαμόρφωση του τοπίου, είναι να αναδείξετε τη φυσική ομορφιά των φυτών, τα σκληρά τοπία και άλλα φυσικά χαρακτηριστικά του γκαζόν. Αποφύγετε τον συνωστισμό, που μειώνει τον στόχο σας.

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να επιλέγουν ένα μόνο εστιακό σημείο, συχνά ένα υδάτινο στοιχείο όπως μια προσαρμοσμένη πισίνα, σπα ή υδρομασάζ. Στη Lawn Connections, έχουμε την τεχνογνωσία να δημιουργήσουμε υδάτινα στοιχεία, τοπία και κήπους που αλληλοσυμπληρώνονται, χτίζοντας την υπαίθρια όαση των ονείρων σας. Μιλήστε με τους ειδικούς μας προτού ξεκινήσετε το έργο εξωραϊσμού σας.

Δεν ερευνάτε τα φυτά σας

Δυστυχώς, δεν μπορούν να φυτευτούν όλα τα φυτά σε οποιαδήποτε κλιματική περιοχή. Ακόμα κι αν αγαπάτε ένα συγκεκριμένο φυτό, λαμβάνετε πάντα υπόψη τις ανάγκες του σε σχέση με τη χημεία του εδάφους, το κλίμα και τον χώρο που έχετε. Η αποτυχία να το κάνετε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χαμένη προσπάθεια – ξοδεύοντας χιλιάδες δολάρια φυτεύοντας λάθος πράγματα και απελπίζεστε όταν το σχέδιό σας δεν λειτουργεί.

Και πάλι, η συμβολή των ειδικών μας στον τομέα του τοπίου είναι κρίσιμη για να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τα σωστά φυτά για να αναπτυχθούν και πού να τα φυτέψετε. Ευτυχώς, το Τέξας έχει μια σειρά από ποικιλία λουλουδιών, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε πολλές επιλογές όταν μπείτε στο νηπιαγωγείο. Εξετάστε τα πιο ανθεκτικά φυτά που απαιτούν ελάχιστη συντήρηση, ειδικά κατά τη διάρκεια της σκληρής ζέστης του καλοκαιριού.

Τα παρακάτω είναι κοινά φυτά, δέντρα και λουλούδια που ευδοκιμούν στο Βόρειο Τέξας:

 • Καπνόδεντρο
 • Αγνό δέντρο
 • Κρέπα μυρτιά
 • Κάστρο της Πόλης
 • Τέξας Bird of Paradise
 • Ιαπωνικό δέντρο σφενδάμου
 • Βάλσαμο μελισσών
 • Fall Aster
 • Μαυρομάτικη Σούζαν
 • Gregg’s Mist Flower
 • Copper Canyon Daisy
 • Λευκό κρίνο της βροχής
 • Dwarf Mexican Brush Sage

Αποφύγετε τη φύτευση πολλών φυτών του ίδιου τύπου. Η ποικιλία βρίσκεται στην καρδιά μιας ελκυστικής αυλής με καταρράκτη. Χρειάζεστε επίσης ποικιλία για να προσελκύσετε (ή να απωθήσετε) το σωστό είδος εντόμου και να δώσετε στον χώρο σας περισσότερη ζωή. Η φύτευση μιας ποικιλίας επιτρέπει επίσης στα φυτά να επωφεληθούν από τις μοναδικές διατροφικές πτυχές του άλλου.

Ακατάλληλη τοποθέτηση φυτών

Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος είναι να βάζετε τα φυτά σας σε λάθος σημεία μέσα στην αυλή. Εκτός από το να φαίνονται αντιαισθητικά, η ακατάλληλη τοποθέτηση των φυτών μπορεί να προκαλέσει την αποτυχία των φυτών σας να ευδοκιμήσουν όπως θα έπρεπε. Κάθε φυτό έχει μοναδικές ανάγκες όσον αφορά το βάθος φύτευσης, το νερό και τις απαιτήσεις φωτός. Εάν αυτά τα στοιχεία δεν παρέχονται στις σωστές ποσότητες, τα φυτά σας μπορεί να αρχίσουν να μαραίνονται και ακόμη και να πεθαίνουν.

Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε υπόψη την κίνηση του ήλιου και τις εποχιακές επιπτώσεις στην έκθεση που δέχεται κάθε φυτό. Οι ζαρντινιέρες (γλάστρες) μπορούν να μετακινηθούν ανάλογα με τις ανάγκες, αλλά τα φυτά απευθείας στο έδαφος πρέπει να τοποθετηθούν στη σωστή θέση. Μην φυτεύετε πολύ ρηχά ή πολύ βαθιά και σκεφτείτε πόσο χώρο θα χρειαστεί το φυτό που έχει μεγαλώσει (ειδικά τα δέντρα). Η φύτευση πολύ βαθιά περιορίζει το οξυγόνο που λαμβάνει ένα φυτό, ουσιαστικά ασφυκτιώντας το ριζικό σύστημα και σκοτώνοντας το φυτό.

Ακατάλληλη λίπανση των φυτών

Η ακατάλληλη λίπανση γίνεται με τρεις τρόπους: μη λίπανση καθόλου όπου χρειάζονται πρόσθετα θρεπτικά συστατικά, χρήση ακατάλληλης τεχνικής κατά τη λίπανση και υπερβολική λίπανση. Είναι σημαντικό να δοκιμάσετε τη χημεία του εδάφους στην αυλή σας πριν τη φύτευση. Με βάση τα ευρήματά σας, οι ειδικοί εξωραϊσμού μπορούν να προτείνουν ποιο λίπασμα χρειάζεστε για τα διάφορα φυτά που θέλετε να καλλιεργήσετε.

Αφού έχετε το σωστό λίπασμα, ένας καλός κανόνας είναι να λιπάνετε το έδαφος δύο φορές το χρόνο, νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ για να αποφύγετε τον ήλιο. Ακολουθήστε κατά γράμμα τις οδηγίες στη σακούλα λιπασμάτων και, όπου υποδεικνύεται, ακολουθήστε την άσκηση με νερό για να αναμίξετε το λίπασμα στο έδαφος.

Ειδικοί συνδέσεων γκαζόν που θα σας βοηθήσουν με τον εξωραϊσμό σας

Αν αναζητάτε αυτό το όμορφο και καλά περιποιημένο γκαζόν, μιλήστε με τους ειδικούς μας στη συντήρηση γκαζόν στη Lawn Connections. Με πείρα δεκαετιών σε όλες τις πτυχές του εξωραϊσμού και της εξωτερικής βελτίωσης του σπιτιού, η ομάδα μας μπορεί να βοηθήσει με τα πάντα, από τον εξωραϊσμό μέχρι τη διαμόρφωση του τοπίου και την εγκατάσταση υδάτινων στοιχείων.

Έχετε ερωτήσεις σχετικά με ένα επερχόμενο έργο εξωραϊσμού στο Ντάλας ή στο ευρύτερο Τέξας; Επικοινωνήστε μαζί μας και θα χαρούμε να σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία!

Schreibe einen Kommentar