Easy Unpaper Towels (δωρεάν!) – Ένα σπίτι φτιαγμένο από το μηδέν

1
Easy Unpaper Towels (δωρεάν!) – Ένα σπίτι φτιαγμένο από το μηδέν

Ένας από τους ενοικιαστές ενός νοικοκύρη είναι να επαναχρησιμοποιήσει τα πάντα. Σεντόνια με τρύπες; Κανένα πρόβλημα! Το πουκάμισο είναι πολύ μικρό, ξεφτίζει η πετσέτα, οτιδήποτε άλλο, προσπαθώ να το ξαναχρησιμοποιήσω μέχρι να αποσυντεθεί.

Υπάρχουν σύνδεσμοι συνεργατών σε αυτήν την ανάρτηση. Ενώ μπορεί να λάβω μια μικρή προμήθεια από την αγορά μέσω ενός από αυτούς τους συνδέσμους, η τιμή δεν αλλάζει ούτως ή άλλως. Συμμετέχω στο Πρόγραμμα Συνεργατών της Amazon Services LLC, ένα πρόγραμμα διαφήμισης συνδεδεμένων εταιρειών που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα μέσο για να κερδίζουμε χρεώσεις μέσω σύνδεσης με το Amazon.com και συνδεδεμένους ιστότοπους.

Μειώνω τα απόβλητα

Ένας από τους πιο αυτοδύναμους τρόπους ζωής είναι να προσπαθήσουμε να μειώσουμε την εξάρτηση από το μπακάλικο, το οποίο περιλαμβάνει χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, πλαστική μεμβράνη κ.λπ. Εδώ και ένα χρόνο, έχουμε ορκιστεί τα χαρτοπετσέτες. Και πραγματικά, δεν ήταν δύσκολο.

Για να το πετύχω αυτό μετέτρεψα όσο το δυνατόν περισσότερα αποκόμματα και πετσέτες σε μη χαρτοπετσέτες. Ήξερα ότι θα υποστούν πολλή κακοποίηση, οπότε έχω πάνω από 75 στο απόθεμά μου. Διαφέρουν από πετσέτες κουζίνας μέχρι πετσέτες χωρίς χαρτί και κουρέλια. Το όφελος ενός μείγματος είναι οι επιλογές για ό,τι χάος προκύψει.

Αυτά είναι απλά, αλλά χρειάζεστε μια ραπτομηχανή. Η ευθεία βελονιά είναι μια χαρά, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για ειδικές τεχνικές, εκτός εάν αποφασίσετε να προσθέσετε μια τρύπα για κουμπί. Το δοκίμασα για λίγο σε ένα γάντζο, αλλά τώρα μένουν σε ένα όμορφο καλάθι στον πάγκο, δεν απαιτείται κρέμασμα ή ξανατύλιγμα.

Υλικά

Χρόνος: 30 λεπτά

Βήματα

  1. Κόψτε το πουκάμισο και την πετσέτα 8,5 ίντσες επί 11 ίντσες. Αυτό είναι εύκολο να το κάνετε χωρίς χάρακα, χρειάζεστε μόνο ένα φύλλο χαρτιού. Μπορείτε να καρφιτσώσετε το κομμάτι χαρτί στο πουκάμισο και την πετσέτα αν θέλετε ή να περιγράψετε το περίγραμμα με ένα μολύβι ή ένα κομμάτι κιμωλίας.
  2. Τοποθετήστε το κομμάτι πουκάμισου κάτω από το κομμάτι της πετσέτας. Εάν χρειάζεστε, καρφιτσώστε γύρω από τις άκρες, φροντίζοντας να αφήσετε μια τρύπα 2 έως 4 ιντσών.
  3. Χρησιμοποιώντας μια ραφή ¼ ιντσών, ράψτε γύρω από τις άκρες, αφήνοντας ένα κενό 4 (Συμβουλή: οι σκύλοι που βοηθούν να μετακινήσετε το ύφασμα κάτω από το πόδι ραψίματος φαίνεται να τα πηγαίνουν καλύτερα με το σεντόνι/πουκάμισο προς τα κάτω παρά με την πλευρά της πετσέτας)
  4. Γυρίστε έξω από το εσωτερικό, φροντίστε να πιέσετε τις γωνίες για να πάρετε το σωστό σχήμα
  5. Διπλώστε τις άκρες της οπής 4 ιντσών και καρφιτσώστε
  6. Ράψτε γύρω από ολόκληρο το αντικείμενο, συμπεριλαμβανομένης της κλειστής πλέον τρύπας
  7. Ράψτε και „Χ“ από τη μέση (από τη γωνία στην απέναντι γωνία) για να κρατήσετε την πετσέτα κολλημένη στο πουκάμισο ή το σεντόνι

Αυτό είναι! Διατηρούν το σχήμα τους με το ενισχυτικό πίσω μέρος (το σεντόνι ή το πουκάμισο) που επίσης βοηθά στην απορρόφηση και αποτρέπει το ξέφτισμα των άκρων (κάτι που θα συνέβαινε αν απλά κόψατε μια παλιά πετσέτα ή σεντόνι και δεν ράψατε τις ραφές). Στις φωτογραφίες επέλεξα scrap φανέλα που είναι απορροφητικό και όμορφο. Εάν το έχετε, προχωρήστε και χρησιμοποιήστε ό,τι βαμβακερό ύφασμα έχετε στη διάθεσή σας. Ενώ το 1/4 υάρδας υφάσματος είναι αυτό που μπορεί να χρειαστείτε για να φτιάξετε μερικά, γενικά, χρησιμοποιώ ό,τι υπάρχει τριγύρω. Αυτό σημαίνει ότι κάνω μεταξύ 1 ή 10 σε μια συνεδρίαση.

Πείτε μου τι σκέφτεστε και τι σας βοήθησε να γίνετε πιο αυτάρκεις. Δεν είμαι σε καμία περίπτωση μοδίστρα, αλλά πάντα μου άρεσε να δημιουργώ, ειδικά τις κρύες, βροχερές μέρες. Ευχαριστώ που περάσατε.

Παρακαλώ αφήστε ένα σχόλιο!

Καρφιτσώστε για αργότερα:

Φτιάξτε τις δικές σας μη χαρτοπετσέτες από υπολείμματα σχεδόν δωρεάν!

Schreibe einen Kommentar