The Narrows – Εθνικό Πάρκο Zion

5
The Narrows – Εθνικό Πάρκο Zion

Η πεζοπορία στα στενά της Zion είναι μια ακόμη από τις απίστευτες επιλογές πεζοπορίας του Εθνικού Πάρκου Zion. Εφόσον είστε πρόθυμοι να βραχείτε λίγο, έχετε μια απίστευτη εμπειρία σε αντίθεση με οποιοδήποτε μονοπάτι που έχετε κάνει πεζοπορία στο παρελθόν. Αυτή η πεζοπορία διαθέτει μεγάλους βράχους και στις δύο πλευρές σας, απίστευτους βραχώδεις σχηματισμούς και ο όμορφος ποταμός Virgin είναι το μονοπάτι σας.

Γρήγορη πλοήγηση:
Πρέπει να ξέρω | Επιλογές διαδρομής | Χάρτης | Ενοικίαση εξοπλισμού | Κατευθύνσεις | Τωρινή κατάσταση | Εξοπλισμός | Αδεια

Χρειάζεται να γνωρίζετε πληροφορίες:

Απόσταση (από κάτω προς τα πάνω): Μέγιστο 9,4 μίλια μετ‘ επιστροφής (15,1 χλμ.)
Δυσκολία: Εύκολο, σε ενδιάμεσο, έως επίπονο (εξαρτάται από το πόσο μακριά θα φτάσετε στο φαράγγι)
Διάρκεια: 4-7 ώρες κατά μέσο όρο (επιτρέψτε 6-9 αν θέλετε να εξερευνήσετε τα πιο όμορφα μέρη)

Μονοπάτια

The Narrows – Από κάτω προς τα πάνω | 9,4 Μίλια (15,13 χλμ.) μετ‘ επιστροφής

Αυτή είναι μακράν η πιο κοινή διαδρομή και μπορεί να προσπελαστεί από άτομα όλων των επιπέδων ικανότητας. Ξεκινώντας από το Temple of Sinawava, οι πεζοπόροι μπορούν να περπατήσουν μέχρι το «Gateway To The Narrows» σε ένα πλακόστρωτο και προσβάσιμο μονοπάτι με αναπηρικά αμαξίδια.

Οι πεζοπόροι θα φτάσουν στο τέλος του πλακόστρωτου μονοπατιού 1 μίλι στην πεζοπορία.

Πέρα από αυτό το σημείο, οι πεζοπόροι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να πατήσουν στο νερό και να βρεθούν στο υπόλοιπο της διαδρομής, εκτός αν έχετε αποκτήσει εξοπλισμό βαδίσματος.

2 μίλια αργότερα, οι πεζοπόροι θα φτάσουν στη διασταύρωση μεταξύ του φαραγγιού Orderville και της αρχής του τμήματος που ονομάζεται „Wall Street“. Εδώ οι πεζοπόροι μπορούν να αντέχουν δεξιά ή αριστερά σε αυτή τη διασταύρωση. Δεξιά είναι το μονοπάτι για τον Veiled Falls (μια όμορφη παράκαμψη του κανονικού μονοπατιού), στα αριστερά είναι η κύρια διαδρομή για να συνεχίσετε μέσα από τα στενά. Αυτή η παράκαμψη μέχρι το φαράγγι Orderville είναι πολύ στενή, έχει ακόμη ψηλότερα τείχη φαραγγιού από το κύριο τμήμα.

Η Wall Street είναι το στενότερο τμήμα του κεντρικού μονοπατιού μέσα από το φαράγγι και απολύτως εκπληκτικό.

Συνεχίζοντας αριστερά, οι πεζοπόροι θα κατευθυνθούν προς Paired Boulders, Big Spring και στο τέλος της Wall Street.

Το Big Springs σηματοδοτεί το τέλος της πεζοπορίας για τους πεζοπόρους από κάτω προς τα πάνω, καθώς απαιτείται άδεια για να προχωρήσουμε περισσότερο από αυτό το σημείο. Οι πεζοπόροι φτάνουν στο Big Springs 5 ​​μίλια στην πεζοπορία.

The Narrows – Top Down | 16 μίλια μέσω πεζοπορίας

Πρόκειται για μια πεζοπορία 16 μιλίων από το Ράντσο του Τσάμπερλεν μέχρι το Ναό της Σινάουβαβα (6η στάση λεωφορείου και χώρος στάθμευσης της Zion) στο Εθνικό Πάρκο Zion και απαιτεί άδεια. Θα χρειαστεί επίσης να κανονίσετε μια βόλτα στο Chamberlain’s Ranch, που βρίσκεται περίπου μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο από την είσοδο του Zion Park.

Πολλοί επιλέγουν να αξιοποιήσουν κάποια από τα 12 κάμπινγκ που βρίσκονται στα στενά.

Αυτή η πεζοπορία διαρκεί κατά μέσο όρο 12 ώρες.

Περιορίζει τον χάρτη

Χάρτης Σιών Στενών

Χάρτης Ευγενική προσφορά του http://www.zionguru.com/hiking-the-narrows/

Ενοικίαση εξοπλισμού για τα στενά

Οι πεζοπόροι έχουν μερικές λογιστικά αρκετά εύκολες επιλογές για ενοικίαση εξοπλισμού για πεζοπορία στα στενά. Συνιστάται η ενοικίαση εργαλείων κατά τους ψυχρότερους μήνες, ώστε οι πεζοπόροι να μπορούν να παραμείνουν ζεστοί ενώ περπατούν στο νερό. Υπάρχουν γενικά δύο outfitters, με μερικές επιλογές ενοικίασης για να διαλέξετε:

https://zionoutfitter.com/narrows-rentals/ (βρίσκεται περίπου 30 δευτερόλεπτα έξω από την είσοδο του Εθνικού Πάρκου)
https://www.zionadventures.com/rental-narrows-equipment-957784.html (βρίσκεται περίπου 2 λεπτά έξω από την είσοδο του Εθνικού Πάρκου)

Και τα δύο βρίσκονται σε εξαιρετικά βολική τοποθεσία, καθιστώντας την παραλαβή και την αποβίβαση αρκετά απλή. Η σύστασή μας είναι να περπατήσετε σε ένα από τα καταστήματα την ημέρα πριν από την πεζοπορία σας, να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τον εξοπλισμό που σας ταιριάζει και να βγείτε έτοιμοι για την επόμενη μέρα. Η τιμολόγηση είναι παρόμοια για το καθένα και μπορεί να βρεθεί στους ιστότοπους.

Και τα δύο καταστήματα εδώ προσφέρουν τις ακόλουθες επιλογές, που μπορείτε να τις παραλάβετε την ημέρα πριν από την πεζοπορία σας και να τις παραδώσετε την ημέρα της πεζοπορίας σας.

Κάλτσες & Μπότες Wading – Τα πόδια σας θα είναι σε κάλτσες και μπότες νεοπρενίου που λειτουργούν ως βρεγμένο κοστούμι. Αυτό θα κρατήσει τα πόδια ζεστά, άνετα και ασφαλή κατά την πεζοπορία, αλλά τα πόδια θα είναι κρύα. Αυτή είναι μια συνηθισμένη καλοκαιρινή επιλογή.

Κάλτσες, μπότες και παντελόνια (ή σαλιάρες) – Εκτός από τις παραπάνω κάλτσες και μπότες, οι πεζοπόροι θα πάρουν επίσης παντελόνι (ή σαλιάρα) που κρατά μια σφιχτή σφράγιση γύρω από τον αστράγαλο. Αυτό διατηρεί τα πόδια στεγνά και τα πόδια παραμένουν σε στυλ wetsuit. Αυτό θα κρατήσει αρκετά ζεστό σε όλες τις εποχές, αλλά όποιος δεν θέλει τα πόδια σε στυλ βρεγμένου κοστούμι μπορεί να επιλέξει ένα εντελώς στεγνό ντύσιμο (εξηγείται στη συνέχεια). Το στεγνό επάνω μέρος μπορεί να βγει σε παντελόνι ή μια γεμάτη σαλιάρα που είναι αδιάβροχη στις μασχάλες. Ημέρες υψηλότερης στάθμης νερού, θα έκανε τις σαλιάρες καλύτερη επιλογή. Επιπλέον, οι πεζοπόροι μπορούν να επιλέξουν να νοικιάσουν

Εργαλεία βόλτας για ψάρεμα – Αυτή δεν είναι μια συνηθισμένη επιλογή, καθώς τα τοπικά καταστήματα δεν προσφέρουν τον κλασικό εξοπλισμό βόλτας με τον οποίο βλέπετε τον ψαρά. Αυτός ο εξοπλισμός βόλτας χρησιμοποιεί παντελόνια που κρατούν τα πόδια και τα πόδια εντελώς στεγνά. Επειδή τα τοπικά καταστήματα δεν προσφέρουν αυτήν την επιλογή, οι πεζοπόροι θα πρέπει να φέρουν τα δικά τους είδη βόλτας ή να νοικιάσουν από ένα κατάστημα ψαρέματος που βρίσκεται κοντά.

Και τα δύο καταστήματα νοικιάζουν επίσης μπαστούνια βάτας (πολύ σημαντικά για την ισορροπία) που συνοδεύουν τα ενοίκια σας.

Περιορίζει τις τρέχουσες συνθήκες

Το Narrows θα κλείσει όταν οι ροές του ποταμού υπερβούν τα 150 κυβικά πόδια ανά δευτερόλεπτο. Ελέγξτε τις τρέχουσες συνθήκες εδώ: https://www.nps.gov/zion/planyourvisit/conditions.htm

Περιορίζει τις άδειες

Πεζοπορία από κάτω προς τα πάνω, δεν θα χρειαστείτε άδεια. Εάν κάνετε πεζοπορία από την κορυφή προς τα κάτω, θα χρειαστείτε άδεια.

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να λάβετε άδεια. Μπορείτε να κάνετε αίτηση ηλεκτρονικά, 3 μήνες πριν από το ταξίδι σας με χρέωση λοταρίας 5 $ (μη επιστρέψιμη). Μπορείτε επίσης να κάνετε αίτηση για κλήρωση της τελευταίας στιγμής 2-7 ημέρες πριν από την πεζοπορία ή μπορείτε να λάβετε άδεια εισόδου την ημέρα ή την προηγούμενη ημέρα της πεζοπορίας σας. Αυτό το τελευταίο είναι μια επικίνδυνη επιλογή, αλλά κατά τη διάρκεια των λιγότερο συχνών μηνών, μπορείτε σχεδόν να εγγυηθείτε μια θέση με αυτόν τον τρόπο.

Οι άδειες εισόδου μπορούν να ληφθούν στο Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Πάρκου Zion

Θέλετε να κάνετε αίτηση online; Δες εδώ: https://www.nps.gov/zion/planyourvisit/narrowspermits.htm

ΕΞΟΔΑ ΑΔΕΙΑΣ:

15 $ για 1-2 άτομα

$20 για 3-7 άτομα

25 $ για 8-12 άτομα

Χρειάζεται να νοικιάσω εξοπλισμό για τα στενά;

Θα βραχείς οπωσδήποτε και θα μείνεις υγρός στα Στενά. Αυτό είναι φανταστικό κατά τους θερμότερους μήνες, αλλά οι ψυχρότεροι μήνες μπορεί στην πραγματικότητα να είναι αρκετά κρύοι. Αυτό το μέρος του πάρκου είναι συχνά 5-10 βαθμούς πιο δροσερό από το υπόλοιπο, και θα περπατάτε επίσης μέσα από το ποτάμι. Κατά τη διάρκεια πολλών νερών, ο ποταμός Virgin μπορεί να είναι δυνατός, κάνοντας ένα μπαστούνι ένα εξαιρετικό εργαλείο. Θα πρέπει να φοράτε υποδήματα που να αντέχουν να βρέξετε και να πατήσετε σε χαλαρό βράχο ποταμού. Πολλοί επιλέγουν να νοικιάσουν παρυδάτια που είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση έξω από το πάρκο, εάν δεν έχετε δικό σας εξοπλισμό βεντάλιας.

Εάν είστε πρόθυμοι να κρυώσετε λίγο ή είστε συνηθισμένοι σε κάτι τέτοιο, μπορείτε να ξεφύγετε με σχεδόν οποιοδήποτε είδος παπουτσιού τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά είναι απαραίτητο να έχετε τον κατάλληλο ζεστό εξοπλισμό για το φθινόπωρο, το χειμώνα, και τους ανοιξιάτικους μήνες.

Κατευθύνσεις

Ναός Sinawava: Θα χρειαστεί να πάρετε το σύστημα Zion Shuttle για να φτάσετε εδώ. Είναι η τελευταία στάση.

Chamberlain’s Ranch: αυτή είναι η προσέγγιση από πάνω προς τα κάτω που απαιτεί άδεια)

Άλλες πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Zion

Εάν είστε λίγο νευρικοί για την πεζοπορία στο μονοπάτι του Angel’s Landing ή ίσως χρειάζεστε μερικές επιπλέον πεζοπορίες στη Zion, θα πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξετε τα ακόλουθα:

Μετεωρολογική πρόγνωση

Springdale, UT

Αυτό το απόγευμα

Ηλιοφάνεια, με υψηλό κοντά στα 45. Βορειοδυτικός άνεμος περίπου 6 mph.

Απόψε

Σχεδόν ξεκάθαρα. Χαμηλός γύρω στους 21, με τη θερμοκρασία να αυξάνεται γύρω στους 24 τη νύχτα. Βόρειος άνεμος περίπου 5 mph.

Σάββατο

Ηλιοφάνεια, με υψηλό κοντά στα 52. Ανατολικός βορειοανατολικός άνεμος περίπου 5 mph.

Το βράδυ του Σαββάτου

Κυρίως αίθριος, με χαμηλή περίπου 27. Βορειοανατολικός άνεμος περίπου 5 mph.

Κυριακή

Κυρίως ηλιοφάνεια, με υψηλή θερμοκρασία κοντά στα 54. Βορειοδυτικοί άνεμοι 1 έως 12 mph.

ΚΥΡΙΑΚΗ βραδυ

Κυρίως αίθριος, με χαμηλό περίπου 25.

Δευτέρα

Ηλιοφάνεια, με υψηλό κοντά στους 55.

Πρόσθετες φωτογραφίες:

Schreibe einen Kommentar